Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо керамічну плитку: на що звернути увагу?

Обираємо керамічну плитку: на що звернути увагу?

Керамічна плитка сьогодні є дуже популярним облицювальним матеріалом. Виробники плитки кожного сезону дивують споживача все новими колекціями, які заворожують красою та вигадливістю: нові кольори, нові рельєфи, цікаві форми і рішення. Розвивати питання, чому такою популярною є сьогодні керамічна плитка керамічна плитка, немає сенсу, адже всім відомі її основні переваги.



Це і чудові декоративні якості, екологічність матеріалу (вся керамічна плитка виготовляється з натуральної глини шляхом випалення), довговічність та практичність, адже після випалювання керамічна плитка набуває справді високої міцності. Але обираючи плитку, ми повинні керуватись не лише своїми уподобаннями, візуальними критеріями: подобається – не подобається, підходить – не підходить. На що ще потрібно звертати увагу при виборі керамічної плитки?

Обираємо потрібне

Звісно, обираючи плитку, ми враховуємо те, де саме її вкладатимуть, які матеріали використовуватимуть в інтер’єрі чи екстер’єрі поряд із керамікою, якого стилю буде дотримано і т.ін. Для одного варіанту важливі такі додаткові особливості, як, наприклад, морозостійкість, для іншого – стійкість до підвищеної вологості, для третього – здатність витримувати високий тиск, важлива висока зносостійкість. Всі ці властивості виробу позначаються на упаковці товару за допомогою спеціальних позначок.

Наприклад, зображення ступні означає, що така плитка згодиться для підлоги, а якщо ступня знаходиться на заштрихованому фоні – це означає, що така плитка має підвищену зносостійкість. Звісно, для квартири немає сенсу купувати плитку з такими властивостями, а от, наприклад, якщо ви вкладатимете її в офісі чи іншому потенційно людному місці – є сенс заплатити за додаткову зносостійкість та насолоджуватись прекрасним виглядом плитки довше.

А от значок – зображення руки – інформує вас про те, що таку плитку не використовують для підлоги, вона підійде для облицювання стін. Сніжинка на упаковці говорить про морозостійкість товару, що дає зрозуміти – така плитка згодиться для зовнішніх робіт.

Також, а на упаковці ви можете побачити цифри, які теж про щось розповідають. Цифра «1» говорить, що плитка пройшла одинарний випал, така плитка більш стійка, вона підійде для підлоги, стін ванної кімнати чи кухні. Подвійний випал позначається цифрою «2» - така плитка відмінно підійде для облицювання стін приміщення із звичайною вологістю повітря, де не буде додаткових «випробувань» для плитки.

Буквені позначки (АА, А, В, С, D) вказують на стійкість плитки до впливів підвищеної вологи, механічних, хімічних впливів. Лідирує за всіма цими показниками плитка із позначкою «АА», а от позначки «В» і «С» вказують на середні показники стійкості, відповідно плитка із позначкою «D» має низьку стійкість. Тож ви вже самі вирішуєте, чи варто вам доплачувати за додаткові властивості.

Яку б плитку ви не шукали – завжди довіряйте професіоналам. Зверніть увагу на онлайновий магазин «Кераміс», адже купуючи тут плитку, чи то сантехніку, ви економите свій час та гроші. На сайті інтернет-магазину сантехніки та керамічної плитки http://www.keramis.com.ua/ ви зможете ознайомитися з широким асортиментом товарів, а компетентні консультанти допоможуть вам підібрати саме той варіант, який влаштує вас за усіма параметрами вибору. Тож обирайте та насолоджуйтесь вдалою покупкою!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас