Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Меблі в дитячій кімнаті: що потрібно придбати?

Меблі в дитячій кімнаті: що потрібно придбати?

Облаштування дитячої кімнати – важливий етап, адже саме від того, наскільки грамотно він виконаний, багато в чому залежатиме, чи комфортно дитині буде перебувати у її маленькому світі – у власній кімнаті. Один з важливих моментів – правильний підбір та розміщення меблів. Які саме меблі потрібні в дитячій, як підібрати якісні корпусні і мякі меблі, яким матеріалам надавати перевагу?



Усі ці питання цікавлять батьків, які бажають правильно облаштувати простір в дитячій. Звісно, добросовісні виробники враховують усі важливі особливості при виготовлені меблів для дитячої. Пріоритетними тут є питання безпеки і екологічності, а також – практичності і надійності меблів. Зокрема, меблева фірма «Карпати», в широкому асортименті якої є і дитячі меблі у м. Львів, гарантує вам високу якість, а також урахування всіх вище перелічених вимог, а як приємний бонус для вас – доступні ціни та хороший сервіс. Обирайте для дітей лише найкраще!

Які меблі потрібні?

Звісно, в дитячій потрібен простір, захаращена кімната малюка – не найбільш вдалий варіант. Тому меблі мають бути дуже функціональними, а мінімалізм – ваш найкращий вибір. Тож обираючи меблі в дитячу, врахуйте, що окрім важливих моментів, як, наприклад, екологічність матеріалів, з яких виготовлені меблі, їхня висока якість та надійність, потрібно робити ставку на компактність і функціональність. Тут приходять на допомогу різні винаходи дизайнерів, як, наприклад, ліжка, в які вбудовані шухляди і просторі тумби для речей, столики-трансформери і т. п.

Ліжко

Справді важлива покупка, без якої не обійтись. Сьогодні виробники пропонують моделі із бортиками, які будуть актуальні для менших діток. Ці бортики з часом можна зняти, тобто ліжечко змінюватиметься разом з тим, як зростатиме дитина. Також, як вже говорилося вище, корисно, коли ліжко є багатофункціональним і окрім спального місця є ще й місцем для зберігання речей дитини (присутні висувні ящики, шухляди…). Зверніть увагу на якість матрацу – це, мабуть, найважливіше у виборі дитячого ліжка.

Шафа

Без шафи теж ніяк у дитячій. У ній, звісно, зберігатиметься в першу чергу верхній одяг дитини, зручно, якщо буде і відділ для взуття. А от для економії безцінного простору, можна замовити компактну шафу, в цей час інші речі дитини зберігати у ящиках під ліжком, або ж можна додатково придбати компактний комод, якщо дозволяють розміри кімнати. Адже громіздка шафа на кілька відділів – не дуже зручно для дитячої. В той же час всі речі мають мати своє місце, що привчатиме дитину до порядку, тому продумайте цей момент перед вибором меблів: де і що зберігатиметься.

Робочий стіл

Актуальний не лише для школяра, малюки теж повинні мати робочу зону, в якій вони зможуть займатися творчістю, де буде зручно складати мозаїку чи конструктори, які так полюбляє малеча. Найбільш практичним варіантом стане стіл, висота якого може регулюватися, відповідно до зросту малюка. Такі меблі, які «ростуть» разом з дитиною, зараз особливо популярні. Також, зручно, коли на столі є поділ на частини робочої зони, що дає можливість зберігати там канцелярські приладдя, книги, зошити тощо.

Отож, про найбільш необхідні меблеві атрибути у дитячій з’ясували. Звісно, якщо простір дозволяє, дитячу можна заповнювати іншими меблями, проте тут важливо не переборщити. Адже дитині може бути складно підтримувати порядок на численних полицях та у шухлядах. А важливо, щоби змалечку малюк вчився сам тримати лад на своїй території, тож подумайте над цим.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас