Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Якщо пральна машинка вийшла з ладу: найпоширеніші проблеми і їх вирішення

Якщо пральна машинка вийшла з ладу: найпоширеніші проблеми і їх вирішення
 

Неполадки з побутовою технікою – це завжди неприємно, і пральна машина – аж ніяк не виняток. У даній статті ми поговоримо про найпоширеніші неполадки, які виникають у пральних машин з фронтальним завантаженням і дамо по кожній з них корисні поради – вони допоможуть вам або самостійно усунути неполадку, купивши необхідні запчастини на https://master-plus.co.ua/, або найкращим чином підготуватися до приходу майстра.

Якщо барабан пральної машинки не обертається

Як правило, в більшості випадків таку несправність можна усунути досить просто. Для початку перевірте: можливо, ви завантажили занадто мало білизни? Багато сучасних машинок оснащені сенсорами балансу, що стежать за тим, щоб машинка під час роботи залишалася стійкою. Також, можливо, білизна збилася в купу – в цьому випадку її потрібно рівномірно розподілити по барабану. Барабан може не обертатися і через зайву вагу.

Переконайтеся, що під час прання машинка зливає воду. Адже якщо вона не може цього зробити, барабан також не буде обертатися – це передбачено з міркувань безпеки. Якщо машинка не зливає воду, перевірте шланги і фільтр, який, як правило, розташовується попереду – можливо, забилося сміття.

Якщо нічого з цього не допомогло, викликайте майстра.

Якщо пральна машинка не зливає воду

Не панікуйте, якщо машинка повна води і не зливає її, впоратися з цією проблемою теж досить просто. В цьому випадку вам доведеться злити воду в ручному режимі, відкривши фільтр машинки. Під нього необхідно поставити лоток, щоб вода не залила всю ванну або іншу кімнату. Переконайтеся, що фільтр не забився сторонніми предметами, і спробуйте включити машинку знову в будь-якому режимі.

Якщо ж машинка все ще не зливає, можливо, забився саме злив в місці приєднання шланга до машинки або каналізації. У цьому випадку, вам варто кинути шланг у ванну або раковину і запустити машинку. Якщо вода буде зливатися, значить, засмічення в каналізації. Якщо все ще ні – несправність може бути в зливному насосі. В цьому випадку краще звернутися до майстра.

Якщо машинка видає код помилки

Код помилки (несправності), як правило, виглядає як безглуздий набір цифр і букв. Але саме він повідомляє про причини несправності – він не точно діагностує проблему, але може вказати на її причину. У разі поломки дуже важливо записати цей код, а також модель машинки і надати ці дані майстру (коди можуть відрізнятися в залежності від виробника і навіть моделі пральної машинки).

Якщо машинка дуже сильно шумить

Цьому є три найпоширеніші причини. По-перше, в барабані могло щось застрягти (наприклад, кісточка від бюстгальтера), по-друге, щось могло застрягти в фільтрі, по-третє, могли «полетіти» підшипники. Якщо фільтр ви перевірили і в барабані не бачите застряглого предмета, викликайте майстра – самостійно розбирати машинку і шукати причину несправності не рекомендується.

Якщо дверцята машини не відкриваються

Якщо в машинці є вода або вона так «вважає», дверцята не відчиняться – це продумано з метою уникнення затоплення квартири. Дверцята відкриються, як тільки вода буде спущена. Якщо цього не трапляється, вам доведеться відкрити дверцята вручну (можливо, підставивши ємність для стікання води). Для цього зовсім вимкніть машинку, тоді замок перестане працювати. Не відкривайте дверцята силою, так як це призведе до поломки.

Якщо машинка зависає на певному моменті прання

Це говорить про несправність одного з компонентів. Наприклад, нагрівач не працює, машинка не може нагріти воду. В цьому випадку викличте майстра, і якщо машинка показує код несправності, обов'язково запишіть його.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас