Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найпоширеніші помилки, які ми здійснюємо, користуючись пральною машинкою

Найпоширеніші помилки, які ми здійснюємо, користуючись пральною машинкою
 

У наш час прання стало, мабуть, однією з найпростіших домашніх турбот, і все завдяки сучасним пральним машинкам. Так, нам все ще доводиться перебирати і кидати речі в прання, а потім розвішувати і складати по шафах, але це – нічого в порівнянні з ручним пранням. Та пральною машинкою теж потрібно вміти користуватися правильно, адже помилки, які ми часто робимо, навіть того не усвідомлюючи, можуть скоротити термін служби машинки, пошкодити білизну або просто впливати на якість її прання. Наші поради допоможуть отримати найкращу якість прання і максимально продовжити термін служби агрегату.

Користуємося пральною машинкою правильно

Помилка 1: Ви перевантажуєте машинку

Сучасні пральні машинки досить місткі. І як же часто нам з цієї причини хочеться покласти (а скоріше втиснути) в прання «ну хоча б ще одну річ». Але ви повинні розуміти, що у всіх машин є свої обмеження по вазі. Перевантажуючи машинку, ви ризикуєте отримати такі неполадки, як барабан, що не крутиться або вода, що не зливається. Та й в принципі дуже щільне завантаження призводить до швидшого зносу пральної машинки.

Крім того, коли білизну в машинку забито занадто щільно, вода і пральний порошок не можуть рівномірно розподілитися під час прання. Як результат, брудні плями не випераються, а білизна після прання не виглядає свіжою. А ще після такого прання ваші речі будуть набагато більш м'ятими.

Помилка 2: Ви насипаєте (наливаєте) прального порошку на око

Щоб отримати максимальний ефект від прання, важливо дотримуватися рекомендацій виробника прального порошку і відміряти його згідно з інструкцією. Додаючи мало порошку, ви не виперете білизну як годиться, занадто багато – і він може не виполоскатися з одягу, залишивши розводи або викликаючи подразнення на шкірі. Хоча, в разі сильних забруднень можна додати і трошки більше порошку, але тільки якщо ви перете в жорсткій воді.

Помилка 3: Ви все перете на одному режимі

Один режим не підходить для всіх речей. Як правило, найчастіше ми користуємося звичайним або делікатним пранням, але інші режими також варто використовувати. Одні з них краще виполіскують (якщо ви, наприклад, перете ковдру), інші краще видаляють плями і відбілюють завдяки гарячій воді, треті – не так мнуть білизну. Крім того, час від часу в будь-якому випадку потрібно проганяти прання на 60 градусах, щоб в машинці не накопичувалися бактерії і не з'являвся неприємний запах.

Помилка 4: Ви не очищуєте диспенсер

У вашої машинки є хоча б один диспенсер для прального порошку і кондиціонера. Ці невеликі відділення необхідно регулярно очищати. Після кожного прання протирайте диспенсер і залишайте його відкритим до повного висихання, інакше в машинці, знову ж таки, може з'явитися неприємний аромат.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас