Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ягода-косметолог: полуничні маски для обличчя

Ягода-косметолог: полуничні маски для обличчя

Усі ми знаємо про неймовірну користь полуниці, яка багата вітамінами та мікроелементами. Вживання соковитої ягоди сприяє укріпленню імунної системи, зміцнює судини, а також полуниця має потужну протимікробну дію та компенсує нестачу йоду. Але це далеко не весь перелік корисних «бонусів», які дає нам ароматна червона ягода. Полуниця здавна використовується жінками для приготування домашніх засобів по догляду за шкірою.



Зокрема, полуничні маски вирівнюють колір шкіри, мають відбілюючу дію, омолоджують, розгладжують, зволожують шкіру, насичують її вітамінами. Використовувати полуничні маски можна в будь-якому віці, зокрема і в зрілому, адже для в’янучої шкіри полуниця – справжній рятівник. Підійде полунична косметика як для власниць сухої, так і жирної шкіри, адже завдяки багатому складу живить шкіру, а маючи антибактеріальні властивості - одночасно дезінфікує її.

Для сухої шкіри

Кілька ягід полуниці (3-4) розімніть виделкою в кашку, додайте 1 ч. л. сметани та 1 яєчний жовток та змішайте. Нанесіть на чисту шкіру обличчя і шиї на 15 хвилин. В цей час постарайтеся максимально розслабитись: прилягти, закрити очі, можна увімкнути приємну музику.

Для в’янучої шкіри

1 ч. л. живих дріжджів змішайте з 2 ст. л. теплого молока, перемішайте за залиште на 15 хвилин. Після цього додайте до суміші 2 ч. л. оливкової олії та 2 ст. л. полуничного свіжовичавленого соку. Наприкінці додавайте 1-2 ч. л. картопляного крохмалю. Наносьте маску за допомогою пензлика у кілька шарів (чекаючи, поки висохне попередній). Залиште на 20 хвилин та змийте теплою і прохолодною водою.

Для схильної до жирності шкіри

3-4 свіжих полуниці розімніть виделкою, додайте 1 ст. л. вівсяного борошна (можна пластівці змолоти у млинку) та 1 яєчний білок (попередньо легко збийте його). Нанесіть маску шкіру обличчя і шиї, оминаючи делікатну область навколо очей та навколо губ. Зачекайте 15 хвилин та змийте маску теплою водою. Після цього можна протерти шкіру кубиками замороженого полуничного соку, розбавленого водою 1/1. Наприкінці обов’язково нанесіть зволожувальний крем.

Універсальна вітамінна маска

Змішайте свіжовичавлений полуничний сік та молоко у співвідношенні 1/1. Змочіть марлю, складену у 3-4 шари в суміші і рівномірно накладіть на попередньо очищене обличчя. Зверху покладіть махровий рушник. Залиште на 15 хвилин, після чого зніміть марлю та сполосніть обличчя теплою водою.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас