Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Змінюємо інтер´єр до появи малюка

Змінюємо інтер´єр до появи малюка

Поповнення в родині – це справжнє диво, на яке багато молодих пар чекають з нетерпінням. І до цього моменту потрібно багато чого встигнути зробити, в тому числі і підготувати власне житло. З чого почати і як саме варто змінити інтер'єр будинку до появи ще одного члена сім'ї?

Замінюємо текстиль.

Об'ємні багатоярусні штори – це, безсумнівно, красиво, але від цього доведеться відмовитися. Як тільки ваш малюк почне робити перші кроки, він буде хапатися абсолютно за все для додаткової опори, а довгі штори і ламбрекени – це небезпечно. Замість них можна підібрати оригінальні, але коротші класичні штори, жалюзі або рулонні штори. Придбати штори у м. Львів зовсім не важко – тут, в інтер'єр-салоні Jakkard, ви знайдете великий асортимент штор і цікавих інтер'єрних рішень, які допоможуть вам знайти гідну заміну старим.

Довгі штори, на жаль, не єдина річ, якої доведеться позбутися. Килими з довгим ворсом, якими б затишними вони не були, збирають в собі дуже багато пилу. І навіть якщо ви звикли пилососити кожен день, він все одно може стати причиною появи алергічної реакції у малюка.

Виключаємо інші загрози

Гострі кути меблів – це, безсумнівно, небезпечно для дитини, але не викидати ж усі меблі? Звичайно ні, але убезпечити стільчики спеціальними м'якими чохлами, а столи, двері і шафи – силіконовими накладками можна. Також, в магазинах можна знайти спеціальні пристосування, які не дадуть малюкові відкривати шафи, дверцята тумбочок, вікна і торкатися до конфорок.

З появою малюка, рекомендуємо також прибрати з доступних місць кімнатні рослини і всі колючі і ріжучі предмети. Малюки – вони такі допитливі...

Ще один нюанс, на який варто звернути увагу – це деякі деталі інтер'єру, які прикріплені якимось чином до стін, особливо якщо ці предмети знаходяться на висоті. Наприклад, потенційно небезпечними можуть бути навісні полки і старі карнизи – ви ж не хочете, щоб він випадково впав і нашкодив дитині, тому краще відразу разом зі шторами замінити і карнизи для штор, тим більше, що придбати карнизи для штор можна там само, де і штори , в інтер'єр-салоні Jakkard.com.ua, заодно підібравши найбільш вдалий ансамбль. Ну, а що стосується навісних полиць, то радимо просто переконатися в черговий раз в надійності їх кріплення.

Змінюємо освітлення

У кімнаті до появи малюка вам може цілком вистачати і одного джерела освітлення, я появою крихітки цього буде недостатньо. По-перше, тому, що в кімнаті, де росте малюк, має бути завжди світло і затишно, і освітлення в темний час доби відіграє не останню роль. А по-друге, у всіх кімнатах має бути кілька альтернативних джерел освітлення. Навіщо? Ну, наприклад, ваш малюк засне під час перегляду мультиків, і тоді ви зможете погасити основне джерело, і скориставшись бра або іншим видом локального підсвічування, спокійно продовжити читати книгу або займатися іншими справами.

І ще одне: якщо дозволяють фінанси, можна поставити сенсорне підсвічування в коридорі і санвузлі. Цей нехитрий прийом допоможе вашому малюку, коли він трохи підросте, не боятися вставати вночі і самостійно ходити в туалет.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас