Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Облаштовуємо клас – міняємо парти і дошку

Облаштовуємо клас – міняємо парти і дошку

Школа – невід'ємна і обов'язкова частина життя кожної людини, і в ній учням доводиться проводити більшу частину свого часу, сидячи за партами і осягаючи різні науки. На жаль, в нашій країні сфера освіти фінансується дуже погано, через що в багатьох школах досі збереглися парти і меблі з часів СРСР, а періодичні косметичні ремонти класів батьки змушені робити за свій рахунок.



Але ж саме від якості меблів багато в чому залежить здоров'я, комфорт, самопочуття і правильна постава кожного учня. Правильна шкільна парта – це запорука здорових очей, спини, гарної постави і відмінного самопочуття, і про це потрібно подбати в першу чергу.

Як вибрати парти для дітей?

Головний фактор при виборі парт – вони повинні відповідати віку, росту і потребам дитини. Неправильно підібрана парта рано чи пізно може стати причиною сколіозу, погіршення зору, м'язового перенапруження, швидкої стомлюваності, порушення дихання і навіть розташування внутрішніх органів.

Правильна парта, вартість якої не така вже й висока, в порівнянні навіть з домашнім комп'ютерним столом або кріслом, цілком окупиться, враховуючи, що це – вкладення в майбутнє здоров'я вашої дитини. І якщо в старших класах і іноді в середній школі діти можуть переміщатися з класу в клас, то для учнів молодших класів, що постійно сидять на одному місці, наявність зручного і правильного місця стане хорошою основою для їхнього здоров'я.

Шкільна дошка не менш важлива

Для збереження зору, а також для відмінної успішності і, звичайно ж, здоров'я дитини, важлива не тільки парта, а й шкільна дошка. На щастя, на один клас цілком можна купити одну дошку, яка прослужить дуже довго, поки ваша дитина не випуститься зі школи. Звичайно, шкільна дошка повинна бути якісною і безпечною, а що це означає в практичному розумінні?

Це означає, що вона не повинна відблискувати, її поверхня має бути матовою, і якщо мова йде про звичайну шкільну дошку, на якій пишуть крейдою, то краще вибирати виріб з рівномірним матовим покриттям темно-зеленого кольору без зайвих деталей для старшокласників, і з розкресленими лініями для дітей молодшого шкільного віку.

Останнім часом все більшої популярності набувають дошки для маркерів. Так, вони дійсно дуже зручні, але вибирати їх варто в ті кабінети, де ведуться вузькоспеціалізовані уроки з мінімальною кількістю тексту на дошці.

І маркерні і крейдові дошки бувають як простими, так і на магнітній основі, що дозволяє розміщувати різні матеріали безпосередньо на дошці. Не важливо, який виріб ви вирішите вибрати в клас, де вчиться ваша дитина, головне щоб він відповідав усім нормам, стандартам і рекомендаціям інституту охорони здоров'я.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас