Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

ТОП-10 помилок, які не можна робити, вітаючи з Днем народження

ТОП-10 помилок, які не можна робити, вітаючи з Днем народження

Подарунок придбаний, наряд підібраний. Здавалося б, можна йти на День народження зі спокійною душею. Але є іще один важливий момент, про який треба попіклуватися заздалегідь. Це привітання. Імениннику у цей день потрібна увага, добрі слова, дружня підтримка.



Підбираючи слова привітання, варто уникати крайнощів:
  • Не бути банальним, бажаючи щастя, здоров’я та всього найкращого;
  • Не бути надто екстравагантним.
Розглянемо типові помилки, які можуть зіпсувати настрій, як імениннику, так і гостям.

Помилка №1. Невдалий експромт

Є люди, у яких талант до експромтів, але їх небагато. Якщо Ви до них не належите, варто готувати привітання заздалегідь. Подумайте, що б Ви хотіли сказати, побажати. Сформулюйте привітання своїми словами або оберіть цікавий варіант тут: http://pustunchik.ua/ua/holidays/childrens-day-hover/privitannja-z-dnem-narodzhennja.

Помилка №2. Одне привітання для всіх

Часто люди знаходять привітання, яке припадає їм до душі, завчають його на пам’ять та озвучують на кожному Дні народження. По-перше, найкращого друга, тітку та дідуся треба вітати по-різному. По-друге, іменнику може бути образливо чути слова, які Ви говорили на минулому святі.

Помилка №3. Вік

Якщо 10- чи 16-річній дівчинці приємно чути, що вона доросла, то вітаючи старшу жінку, не варто акцентувати на цьому увагу.

Помилка №4. Таємниці

Найкращі друзі знають один про одного дуже багато. Але це не привід ділитися приватними переживаннями чи цікавими історіями за святковим столом. Може, іменинник не хоче, щоб його родичі чи просто знайомі про щось дізналися. Тому не варто виставляти секрети на загальний огляд, адже завжди є можливість згадати про це наодинці.

Помилка №5. Зовнішність

Активно обговорювати, а, тим більше, висміювати зовнішність — погана звичка. У День народження це робити заборонено. Навіть якщо іменинник сам підсміюється над своєю зайвою вагою чи великими вухами.

Помилка №6. На вушко

Коли гості будуть розважатися, можна підійти до іменинника та озвучити деякі побажання віч-на-віч. Але не варто за святковим столом говорити привітання на вушко. Це може образити інших гостей, та й імениннику буде неприємно, коли його почнуть розпитувати про таємничі побажання.

Помилка №7. Нав’язування

Привітати іменинника піснею чи танцем — гарна ідея. Але не завжди прийнятно залучати до цього інших гостей чи самого іменинника. Дехто може комплексувати з приводу своїх вокальних чи фізичних даних. Навіщо створювати стресові ситуації?

Помилка №8. Говорити по свій подарунок

Не варто перетворювати привітання на пояснення, чому Ви обрали саме такий подарунок. Тим більше, краще утриматися від прогнозів, як він змінить життя іменинника, та розповідей про те, як важко його було знайти. Таке вихваляння може принизити інших гостей, та й винуватцю свята воно не буде приємним.

Помилка №9. Виконувати роль тамади

Організувати цікаву гру чи розвагу — гарна ідея, але спочатку запитайте дозволу в іменинника. Може, у нього інші плани.

Помилка №10. Поганий настрій

Навіть найдобріші слова, сказані без усмішки та пригніченим тоном, прозвучать недоречно. Іменинник подумає, що чимось Вас образив. Йдучи на свято, треба забути про свої негаразди, а якщо відчуваєте, що не можете цього зробити, краще лишитись удома.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас