Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підібрати рулонні штори для дитячої кімнати

Як підібрати рулонні штори для дитячої кімнати

Для дитини дитяча кімната – це величезний світ, який вона постійно вивчає, пізнаючи фарби, матеріали, форми. Оформляючи дитячу кімнату, важливо оточити дитину екологічними і безпечними матеріалами, в оточенні яких вона почуватиметься чудово. Це стосується не тільки меблів, килимів, але і штор. При цьому для дитячої кімнати найкращим варіантом вважаються не класичні, а сучасні рулонні штори. Чому саме вони, і як вибрати найкращий варіант?

Чому варто вибирати рулонні штори в дитячу?

Звичні всім об'ємні гардини в підлогу і тюль – це, звичайно, красиво. Але, як стверджують психологи, масивні штори, особливо з об'ємної важкої або грубої тканини, створюють додатковий дискомфорт, в той час як рулонні штори прекрасно захищають від світла, не перевантажуючи інтер'єр кімнати. Великий асортимент рулонних штор, жалюзі і тканинних ролетів пропонує інтернет-магазин http://xn----7sbqbggtmqjl7n.kiev.ua/ - тут ви неодмінно знайдете практичне і красиве рішення для оформлення віконець в дитячій.

З іншого боку, класичні тканинні штори також збирають на собі тони пилу, від якого у малюка може з'явитися алергія, а прати їх навіть щотижня ніхто не буде. Жалюзі і тканинні ролети в цьому плані вкрай прості в догляді – їх можна легко протерти сухою або вологою ганчіркою, очистивши від забруднень і пилу. Плюс до всього, до таких штор не так легко дотягнутися, а значить, якщо ваш малюк вже хоча б повзає, вашим шторам не загрожуватимуть фарби, пластилін, ножиці і брудні ручки.

Як вибрати рулонні штори в кімнату малюка?

Рулонні штори мають масу переваг – вони легко встановлюються, це можна зробити і самостійно, конструкція приховує всі важливі елементи механізму, тому їх не так просто поламати, а величезна різноманітність тканин дозволяє підібрати найкраще рішення для будь-якого інтер'єру.

Технології активно розвиваються і сучасні виробники рулонних штор теж. Сьогодні, тканина для цього виду штор просочується спеціальними матеріалами, які зберігають штори від вигорання, забруднень і пилу, роблячи їх неймовірно довговічними. Звичайно, сумлінні виробники використовують для цього виключно безпечні матеріали, тому якщо ви вже вирішили придбати в кімнату малюка саме рулонні штори, купуйте їх у перевірених магазинах.

Вибираючи рулонні штори в дитячу кімнату, відмовтеся від темних тонів і строгих лаконічних малюнків. Як і інші деталі інтер'єру дитячої, штори повинні викликати інтерес і розвивати фантазію дитини. Найкращим варіантом в цьому випадку стануть світлі штори з фантазійним ненав'язливим малюнком яскравого кольору із зображенням флори, фауни або цікавої абстракції. З іншого боку, можна віддати перевагу і однотонним шторам, також яскравого кольору, які будуть перегукуватися з іншими декоративними елементами в інтер'єрі. Експериментуйте: як варіант, можна вибрати і темні, але не похмурі, ролети, особливо якщо у вас сонячна сторона.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас