Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Подорож на автобусі з дитиною – про що варто подбати заздалегідь

Подорож на автобусі з дитиною – про що варто подбати заздалегідь
 

Подорож – це завжди цікаво і захоплююче, як для дітей, так і для дорослих. Але тривалі переїзди дуже стомлюють, особливо для дітей. Тому до такої поїздки варто підготуватися заздалегідь, щоб вона не стала справжньою мукою як для маленького непосиди, так і для батьків та інших людей, які їхатимуть з вами. Про те, як це зробити і про що варто подумати до поїздки, якщо ви плануєте подорож на автобусі, ми поділимося далі.



Перше, про що звичайно варто подумати – це квитки, без них і самої поїздки може не бути. Якщо ви плануєте подорож з дитиною, то про квитки тим більше варто подумати заздалегідь, щоб мати можливість забронювати місця якомога ближче до початку автобуса, де менше закачує. Сервіс reis.ua пропонує послугу з бронювання квитків на автобус на рейси як по Україні, так і до ближнього зарубіжжя, в каталозі компанії тільки комфортабельні автобуси з усіма зручностями, що забезпечить вам максимально комфортну подорож.

Друге вже стосується самої подорожі – це відсутність вільного простору для руху. Висидіти на одному місці тривалий час – серйозне випробування для дитини будь-якого віку і її організму. Щоб мінімізувати наслідки «сидячої» подорожі, подумайте про одяг для малюка і себе – це повинні бути максимально зручні речі, які ніде не передавлюють і не перетискають, не викликають подразнення на шкірі, добре дихають і вбирають вологу. Взуття також має бути зручним, воно повинно швидко і легко зніматися і одягатися. Також краще підготуватися так, щоб як тільки ви сядете в автобус, малюк міг зняти взуття і залишитися на сидінні в одних шкарпетках або гольфах, а взуття можна прибрати в сумку або покласти на поличку для ручної поклажі.

Третє – це, звичайно ж, розваги. В автобусі не побігаєш, а всі розваги обмежуються тихими іграми, щоб не заважати іншим пасажирам. Що можна придумати? Візьміть пару улюблених іграшок малюка і пару новеньких, які підходять для такого віку. Плюс, можна прихопити книжку, яку ви зможете почитати, або згадайте старі ігри з серії ладушки або пальчикові ігри – це допоможе зайняти дитину. Для дитини шкільного віку можна прихопити планшет, щоб вона могла пограти. Не варто брати всякі галасливі іграшки, що кричать або пищать – це сильно дратуватиме інших пасажирів і водія.

Четверте – їжа і питво. Обов'язково потурбуйтеся про запас води, її має бути досить багато, особливо якщо за вікном літо. Тут мова йде не про газовану воду і соки, які теж мають місце бути, а про просту чисту воду, яка вгамує спрагу. Їжа повинна бути легкою і перевіреною, ідеальний варіант для перекусів – горіхи, сухофрукти, печиво, фрукти і овочі. Незнайомі продукти краще не брати, тому як впоратися з розладом в автобусі буде вкрай складно.

П'яте – медикаменти. Перед від'їздом обов'язково проконсультуйтеся у свого педіатра і дізнайтеся, що краще взяти від закачування та нудоти, також на цей випадок запасіться пакетиками для блювоти, м'ятними льодяниками, вологими і сухими серветками. Решта списку як зазвичай має включати щось знеболююче, щось жарознижуюче, сорбент, антисептик, протиалергічний препарат, засоби від головного болю, бинт, пластирі та інші речі, які ви зазвичай берете з собою.

Довгу подорож в автобусі найпростіше дитині перенести уві сні, тому якщо є така можливість, то краще брати квитки на нічні рейси, так малюк зможе спокійно поспати і менше втомитися від дороги. На випадок, коли планується поїздка вночі або ви припускаєте, що дитина може заснути, захопіть з собою дорожню подушку і плед, якщо є така можливість – це зробить подорож більш комфортним і приємним.

Приємної вам подорожі і легкої дороги!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас