Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо букет до Дня Вчителя згідно правил етикету

Обираємо букет до Дня Вчителя згідно правил етикету
 

Найбільш традиційним подарунком до Дня Вчителя, безсумнівно, є букет квітів – прекрасний спосіб висловити свою вдячність улюбленому педагогу. Вдалий букет, як то кажуть, - замість тисячі слів, він красномовно може розповісти про ваше ставлення до того, кому вручаєте такий презент. Адже не випадково існують правила, яких варто дотримуватись при виборі букета. Слідуючи їм, ви можете бути певні, що вибір буде зроблено справді вдало і ваш букет справить потрібне враження. Звісно, завжди присутні індивідуальні особливості, які ми найперше враховуємо при виборі того чи іншого подарунка. Та існують і загальноприйняті правила, яких варто дотримуватись, особливо у тих випадках, коли ви обираєте букет для офіційного привітання.



Колір. Обираючи букет для молодого педагога, надавайте перевагу більш світлим, ніжним тонам, або яскравим композиціям. До речі, часто ми незаслужено оминаємо увагою прекрасний жовтий колір – в сучасному етикеті відсутній стереотип про те, що він символізує розлуку. Сьогодні ж навпаки жовтий є уособленням життєрадісності, букет із жовтих квітів – це побажання добра і процвітання. Для старших же вчителів доречнішими будуть більш глибокі, спокійні відтінки квітів у букеті.

Розмір квітів. Знову ж таки, якщо букет обирається для презенту молодій людині – підійдуть квіти невеликих розмірів, більш тендітні і витончені композиції. Вчителям поважного віку прийнято дарувати великі квіти, так би мовити, солідніші букети: традиційні троянди, жоржини, хризантеми, - завжди вдалий вибір для такої нагоди.

Чоловікам правила радять дарувати вертикальні, лінійні букети елегантного дизайну. Найбільш підходящими для «чоловічого» букету вважаються ті ж троянди, гвоздики, жоржини, гербери, кали, іриси, гладіолуси. Зелень у дизайні такого букета – доречний момент.

Лілії даруйте лише тоді, коли точно знаєте, що людина любить ці квіти. Адже в багатьох лілії викликають алергію, їх специфічний запах не усім до вподоби.

• Також, не варто дарувати так-звані «польові» квіти – вони виглядатимуть не дуже урочисто і такий букет може навіть образити вчителя. Виняток – якщо ви точно знаєте, що улюблений педагог обожнює такі букети.

• Пам’ятайте, букет завжди дарують, тримаючи його бутонами догори! Нагадайте дитині про це важливе правило, якщо їй належить вітати вчителя.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас