Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Оригінальні ідеї, як відсвяткувати день вчителя в школі

Оригінальні ідеї, як відсвяткувати день вчителя в школі

День вчителя – улюблене свято як самих педагогів, так і їхніх учнів. У кожній країні є свої звичаї і традиції, пов'язані з цим днем. Так, в Аргентині день вчителя – це національне свято і офіційний вихідний день, а в Китаї в це свято учні зі своїми батьками за традицією відвідують вчителів, ведуть теплі розмови і, звичайно ж, висловлюють свою подяку за їхню нелегку працю.



В Україні це свято трохи не збігається із Всесвітнім днем вчителя, який відзначається щороку 5 жовтня, у нас за старою традицією вчителів шанують в перші вихідні другого місяця осені. У цей день в школах і університетах учні вітають своїх викладачів, дарують їм подарунки і квіти, організовують концерт самодіяльності, а іноді і проводять заняття замість вчителів, щоб ті могли повністю відпочити і розслабитися. Так проходить святкування з року в рік протягом вже багатьох років, тому пропонуємо поглянути на це свято трохи з іншого боку і внести пару нових ідей, від яких вчителі залишаться в захваті.

Зробіть фотозону

Придумайте гарний фон, наприклад, з написами і стрілками з серії «ось кращий вчитель» - на такому тлі кожен викладач захоче сфотографуватися. Молоді вчителі, можливо, навіть захочуть зробити селфі з улюбленими учнями. Вартість реалізації такої ідеї зовсім невисока, особливо якщо врахувати, що це буде презент всім вчителям школи від усіх учнів. Зібрати необхідну суму можна заздалегідь, просто пройшовшись по класах і запропонувавши учням скинутися на ідею або розповівши на батьківських зборах про ідею, попросити скинутися всього по 5-10 гривень, і цього буде цілком достатньо. Далі серед учнів знайти того, хто захоплюється фотографією, і попросити відзняти всіх, звичайно ж, в обмін на дозвіл пропустити уроки. Якщо залишаться гроші в бюджеті, можна орендувати і червону доріжку для вчителів і зустрічати кожного вранці бурхливими оваціями. Правда, якщо у вас в школі консервативне керівництво, то таку ідею навряд чи схвалять.

Організуйте чілаут зону

Ще одна ідея не для консервативних, а для шкіл, що йдуть в ногу з часом. Робота вчителя дуже напружена і часом нервова, тому запропонуйте своїм вчителям трохи розслабитися від щоденного нервування, організувавши своєрідну чілаут зону. Це можна зробити в першій половині дня в концертному залі або попросивши виділити малий спортзал. Суть полягає в наступному – включіть в приміщенні м'яку, приємну музику, приготуйте ароматний чай, розставте зручні стільці і головне – не давайте права туди заходити учням ані на секунду. Плюс, якщо дозволить керівництво, можна найняти масажиста або двох на півдня, заплативши їм по 1000 гривень (знову ж таки, якщо скинутися всією школою, це вийде приблизно по 2-3 гривні з учня), зате такої турботи ваші вчителі точно не забудуть.

Конкурс есе

На передодні свята, за тиждень чи два, організуйте серед учнів конкурс есе на тему «Учитель, якого я запам'ятаю» або «Найкращий учитель – який він?». Після, найкращі роботи можна буде зачитати на святковому концерті – це неодмінно зворушить і розчулить викладачів. А щоб робіт було багато і учні дійсно постаралися, в якості призу можна домовитися з викладачами гуманітарних наук про хорошу річну або семестрову оцінку.

Індивідуальні блокноти

Якщо у вашій школі прийнято, що кожен клас окремо продумує і планує привітання вчителям, тоді можна озброїтися такою ідеєю – зробити фото класу з усіма вчителями і замовити в поліграфії блокноти з індивідуальним зображенням учнів і вчителя. Блокнот стане у нагоді кожному викладачеві в роботі, а зображення на ньому завжди нагадає про улюблених учнів.

І нехай все місто знає!

Як варіант, замість квітів, цукерок і різних подарунків можна замовити привітання на сітілайтах в місті – такий подарунок теж буде дуже приємний будь-якому педагогу, особливо, якщо ще й написати, що це спеціально для найкращого викладача в світі. Вартість оренди сітілайта порівняно недорога – в регіонах близько 600-800 гривень за місяць, в столиці, звичайно, трохи дорожче. Але навіть на ті ж 700 гривень, що ви зможете купити? Хороший букет обійдеться в половину вартості, плюс листівка, цукерки і максимум пляшка вина або шампанського. А так, все місто дізнається, що ваш викладач гідний звання «Найкращого вчителя!».

Індивідуальні привітання

Як правило, вчителі ведуть свої заняття постійно в одних і тих самих кабінетах, і цим теж можна скористатися. Як? Підготуйте заздалегідь іменні таблички з добрими приємними словами та побажаннями кожному педагогу, і в день свята з ранку розмістіть на дверях кабінету. Побачивши напис, що «Тут працює самий чуйний, добрий, улюблений викладач з географії, який не втомлюється щодня відкривати нові горизонти знань для своїх учнів», гарний настрій вашому вчителеві в це свято буде забезпечено з самого ранку.

Любіть своїх вчителів, цінуйте їхню нелегку працю і дякуйте за терпіння і любов до учнів – кожен з них на це заслуговує сповна.

За матеріалами funhouse.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас