Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати відповідне місце для кондиціонера

Як вибрати відповідне місце для кондиціонера

У сучасному будинку кондиціонер – річ не просто потрібна, а необхідна, адже він не тільки охолоджує повітря, а регулює температурний режим в будинку і очищає повітря, зволожує або осушує його. Функцій у нього багато, а вільного місця для установки потрібно зовсім трохи, приблизно, як для полички. Тоді в чому ж складність підібрати підходяще місце для кондиціонера? У його зовнішньому вигляді, який не подобається багатьом і часом може просто не підходити під свіженький ремонт. Як грамотно, красиво і непомітно вписати такого помічника в домашній інтер'єр? Про це ми розповімо далі.



Само собою зрозуміло, що спочатку варто продумати місце, де ви розмістите кондиціонер, а потім вже приступати до вибору найбільш підходящої моделі. Асортимент сучасних магазинів пропонує безліч варіантів, наприклад, якщо вам подобаються кондиціонери марки Toshiba , серед їхнього модельного ряду можна вибрати модель, яка найкраще підійде за габаритами, технічними характеристиками і особливостями приладу саме для вашого будинку.

В ідеальних умовах, кондиціонер встановлюють таким чином, щоб струмінь повітря не був спрямований на ліжко або робоче місце, де ви проводите багато часу. Найчастіше це місце – безпосередньо біля вікна.

Основна складність вибору підходящого місця для кондиціонера полягає в тому, що його дизайн не завжди гармонійно вписується в інтер'єр, а закрити його чимось просто неможливо, так як будь-яка ширма або панель зведе до нуля всю користь від його установки. Але, є й інші варіанти, наприклад:

- Розмістити кондиціонер серед інших елементів і конструкцій інтер'єру схожої форми, зробивши додаткову полку на стіні в стилі вже наявних;

- Якщо дозволяє висота стель, розмістіть прилад над вікном, тоді весь акцент буде на вікні, а приладу дістанеться мінімум уваги;

- Щоб кондиціонер привертав якомога менше уваги на контрастній стіні, розташуйте його поблизу елементів, схожих за кольором;

- Якщо є можливість, встановіть кондиціонер в нішу – це не завадить його роботі, а сам прилад не приверне багато уваги.

Для малогабаритних і однокімнатних квартир установка кондиціонера – особливо складне питання, тому що куди не встанови його, уникнути струменя холодного повітря буде досить важко. У цьому випадку найкращим виходом із ситуації стане напрямок потоку повітря уздовж підніжжя ліжка. Або, якщо інших варіантів немає, тоді просто варто вибирати з більш дорогих моделей з можливістю різноспрямованого потоку, і закриваючи нижню стулку направляти потік вліво або вправо від того місця, де перебуваєте зараз – ось сторінка, де на вас чекає великий вибір різноманітних моделей від кращих виробників. Тут ви напевно зможете підібрати ідеальний варіант для вашого будинку.

Є, звичайно, і більш складні ситуації, скажімо, коли ви вирішили встановити кондиціонер, а заховати його рішуче ніде, та й на вигляд ніяка модель не вписується в дизайн інтер'єру. В цьому випадку можна заплатити дизайнерам і спробувати перефарбувати корпус приладу в тон стін, але скажемо відразу – затія досить клопітка і витратна, тому що не так уже й просто знайти фарбу по пластику, яку до того ж можна відколірувати.

Можна спробувати закрити кондиціонер гратами, типу тих, якими прикривають радіатори під вікнами, але теж скажемо відразу – цей варіант може підійти тільки в тому випадку, якщо приладом ви плануєте користуватися вкрай рідко і ненадовго, в іншому випадку при постійній експлуатації прилад може швидко вийти з ладу, та й конденсату на решітці, а разом з ним і цвілі, вам не уникнути.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас