Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо дитяче зимове взуття: важливі правила, які збережуть здоров’я дитини

Обираємо дитяче зимове взуття: важливі правила, які збережуть здоров’я дитини
 

Вибір дитячого взуття – особлива тема, яка завжди актуальна для батьків. Адже всім відомо, що від правильності цього вибору залежить багато, навіть формування постави дитини. Тож ми вирішили з’ясувати, які поради тут дають фахівці та поділитись з вами основним. А оскільки не за горами зима і покупка теплих капців – поговоримо саме про правила вибору зимового дитячого взуття.



Як тільки малюк піднімається на ніжки і робить свої перші кроки, йому стає потрібним взуття, адже у стопи дитини з’являється нове завдання – амортизувати. Формування склепіння стопи, яке відбувається в цей період, нерозривно пов’язане із формуванням хребта, тож важливість даного процесу важко переоцінити. Саме тому батькам дуже важливо зрозуміти наступне: правильно обираючи взуття для свого чада, ви робите важливий внесок у формування здорового організму малюка. Бо ж хребет – основа всього.

Отож, ще раз переконавшись у насущності даної теми, переходимо до визначення основних пунктів, на які потрібно звертати увагу при виборі дитячого взуття:

Каблучок. Зрозуміло, що коли йдеться про дитячі капці, то під словом «каблук» мається на увазі така форма підошви, коли п’ятка дещо піднімається по відношенню до розташування стопи загалом. Коли ніжка дитини знаходиться в такому положенні (п’ятка трохи припіднята) – центр тяжіння зміщується дещо вперед, що є сприятливим положенням для правильного формування хребта. Коли ж дитина ходить у капчиках на пласкій підошві (як от пінетки), тіло трохи «завалюється» назад, тож дитині доводиться тягнутись вперед, аби відновити баланс. Пів сантиметра – оптимальний «каблучок» в дитячому взутті.

Зверніть увагу на жорсткість підошви. Перевірка твердості підошви – теж дуже важливий момент. Вона (підошва) має бути достатньо м’якою, еластичною. Адже коли підошва надто тверда, це спотворюватиме ходу, природне перекочування з п’ятки на носок під час ступання буде утруднюватись.

Обережно із «запасом». Звісно, купуючи дитяче взуття чи одяг, ми розуміємо, що послужать вони малюку не дуже довго, адже дитина швидко росте і речі стають малими. Але це не привід купувати взуття на кілька розмірів завелике, в якому нога просто «гуляє». Адже такі капці не виконуватимуть опорної функції, а це, знову ж таки, не найкращим чином впливатиме на формування опорно-рухового апарату. З іншого боку, ви не маєте купувати взуття, яке сидить, як то кажуть, «в притик», особливо важливо слідкувати за цим, коли йдеться про зимові чобітки. Адже тісні капці, взуті на мороз, - вірний спосіб обморозити ноги. Ніжка має почуватись вільно у взутті, оптимальний запас – пів сантиметра.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас