Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як доглядати за дитячими конструкторами

Як доглядати за дитячими конструкторами
 

Сучасні дитячі конструктори виготовляються з високоякісних матеріалів, в основному – з міцного зносостійкого пластику. Проте, цим іграшкам також потрібен догляд або турбота, щоб уникнути втрати деяких деталей, їх вицвітання, попадання на них бруду і виникнення подряпин. Хочете, щоб дитячий конструктор якомога довше залишався як новенький? Дотримуйтесь наших порад!

Запобігаємо вицвітанню конструктора

У наш час дитячі конструктори робляться дуже яскравими і красивими. Але з часом їх детальки можуть вицвітати і знебарвлюватися. В основному це відбувається через потрапляння на них прямих сонячних променів. Також від сонця пластик може жовтіти. Тому, вирішивши купити конструктор LEGO дитині чи будь-який інший, найкраще, що ви можете зробити – це зберігати його в коробці або ящику подалі від прямих сонячних променів. Зібрані моделі також варто сховати або накрити.

Миємо дитячий конструктор

Неприбрані деталі конструктора збирають на себе пил, також на них потрапляє жир з наших рук, бруд, пісок і т.д. Тому, щоб зберегти конструктор новим якомога довше (а також в підтримку гігієни дитини), ви повинні регулярно його мити. Робити це рекомендується за допомогою теплої води, не гарячішої за 40 градусів і м'якого миючого засобу (підійде миючий засіб для посуду). Після миття залиште конструктор сохнути на відкритому повітрі при кімнатній температурі.

Пластикові деталі конструктора можна замочувати. Однак не замочуйте ті, на яких є наклейки – їх слід протирати лише злегка вологою ганчіркою. Металеві, електричні та електронні детальки ні в якому разі не можна мити водою. А щоб очистити кріплення на детальках, почистіть їх зубною щіткою з невеликою кількістю оцту.

Доглядаємо за тряпчаними елементами

В ігрових наборах Лего і подібних є тряпчані детальки, наприклад, вітрила у кораблів. Їх прати потрібно з великою обережністю, щоб не пошкодити матеріал: вручну, в прохолодній воді, з м'яким пральним порошком або милом.

Зберігаємо конструктор правильно

Правильне зберігання дитячого конструктора вбереже його від пилу і вицвітання або пожовтіння. Найкращим місцем для детальок конструктора стане закритий ящик або кошик для іграшок з кришкою. Деякі набори конструкторів продаються з власним контейнером – він ідеально підходить для зберігання іграшки, тож збережіть його. Зберігайте ці контейнери подалі від джерел тепла і природного світла – в шафі або коморі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас