Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати ноутбук для студента: поради від Мультимедіа

Як вибрати ноутбук для студента: поради від Мультимедіа

Навчання в сучасних ВНЗ вимагає від студентів не тільки уважності на парах і не стільки посидючості в бібліотеках, скільки вміння швидко шукати і аналізувати великі обсяги інформації. Як правило, для рефератів, семінарів, практичних занять, лабораторних і вирішення цілої низки завдань використовується інформація зі всесвітньої павутини. Також нерідко і самі викладачі відправляють домашні завдання або дають додаткові завдання і інформацію в електронному вигляді, тому як не крути, але для успішного навчання кожному студенту необхідний ноутбук.



Звичайно, можна спробувати обійтися і стаціонарним комп'ютером, але в умовах гуртожитків і знімних квартир це не зручно, плюс ноутбук завжди можна взяти з собою на пари і «наживо» показати викладачеві якісь свої напрацювання і задати всі питання, що цікавлять. Для навчання немає необхідності купувати потужний комп'ютер останньої моделі, купуйте ноутбук із знижкою в Мультимедіа, а досвідчені продавці допоможуть зробити правильний вибір, залежно від ціни і необхідних можливостей ноутбука.

Які функції ноутбука головні для студента? Звичайно ж, це портативність, а точніше те, наскільки його легко можна носити з собою всюди, в тому числі і на пари. Для цих цілей найбільше підійдуть ультрабуки, які мають найменші габарити, такий ноутбук легко поміститися в сумці.

Що стосується процесора, то для роботи офісних програм, пошуку інформації в мережі, перегляду фільмів і прослуховування музики цілком вистачить Intel Pentium або Celeron. Якщо ж за ноутбуком передбачається і працювати або під час навчання знадобиться виконувати складні графічні роботи і працювати з більш складними програмами, або ж просто переживаєте, що потужності не вистачить, тоді вибирайте комп'ютер з процесором серії Intel core i3, брати більш потужний ноутбук сенсу немає.

Оперативна пам'ять впливає на швидкість роботи системи, і для роботи з декількома вікнами, файлами і програмами одночасно краще брати ноутбук з 4 ГБ; 8 ГБ – це вже занадто, і може вам знадобитися тільки якщо ви збираєтеся на комп'ютері постійно грати. У будь-якому випадку основна маса моделей сучасних ноутбуків передбачає можливість самостійного розширення оперативної пам'яті, так що якщо вам 4 ГБ здасться замало, не переживайте, ви завжди зможете її розширити.

Розмір і якість екрану впливає на зручність роботи за комп'ютером. Для навчання, коли постійно потрібно шукати і читати багато інформації, найкраще брати моделі з діагоналлю 15 дюймів – це оптимальний розмір, коли не доведеться сильно вдивлятися в монітор, але й очі не будуть розбігатися в різні боки під час роботи.

Основна маса моделей ноутбуків для роботи та навчання мають інтегровану відеокарту, це не повинно вас лякати, її цілком вистачить для нормальної роботи, перегляду відео і всяких повсякденних потреб. Ноутбуки з дискретною відеокартою коштують значно дорожче і призначені для специфічної роботи або сучасних ігор з крутою графікою.

А ось що має значення, так це об’єм батареї. Сучасні ультрабуки здатні працювати від 9 до 15 годин без підзарядки, таким чином, вам не доведеться переживати протягом дня, де б його підзарядити. У звичайних ноутбуків цей показник значно слабкіший, всього близько 3-5 годин автономної роботи, але і цього може бути цілком достатньо, щоб записати лекцію, продемонструвати викладачеві свою роботу і просто попрацювати в бібліотеці під час вікна.

Ціна є одним з ключових чинників для студентів, але вона цілком залежить від внутрішнього наповнення ноутбука. Простий ноутбук або ультрабук для повсякденного користування і навчання буде коштувати в діапазоні 5-7 тисяч, в залежності від різних характеристик, комп'ютер з більш потужним процесором обійдеться вже близько 8-10 тисяч. При цьому в цьому ж діапазоні можна знайти хороший трансформер, який теж може стати відмінним помічником у навчанні.

І наостанок, якщо хочете, щоб ноутбук попрацював якомога довше, вибирайте моделі перевірених виробників, в офіційних магазинах і представництвах, де вам зможуть надати гарантію. І якщо не можете вибрати між двома моделями в одному ціновому діапазоні і з ідентичними характеристиками, тоді вибирайте ту, у якої більше гарантійний термін – нехай це не найважливіший показник, але дуже навіть приємний бонус, погодьтеся.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас