Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Візит до пологового будинку під час вагітності

Візит до пологового будинку під час вагітності
 

Відвідування місця, де ви збираєтеся народжувати, напевно позбавить вас деяких тривог перед пологами і допоможе заспокоїтися. Тому візит в обраний вами пологовий будинок – безперечно те, що варто зробити під час вагітності. Навіщо це робити і на що звернути увагу? – Про це далі!

За кілька тижнів і навіть місяців до пологів переживати і хвилюватися – це нормально. Але якщо ви заздалегідь ознайомитись з місцем, в якому збираєтеся народжувати, вам буде трохи або навіть набагато спокійніше. Вибравши одну або кілька установ, які вам підходять, відвідайте їх і зробіть остаточний вибір.

Попередній візит до пологового будинку буде корисний багато в чому. По-перше, ви вже будете знати, куди йти, а значить, під час пологів на автоматі доберетеся і до самої установи, і до необхідного відділення або крила. А під час переймів час дуже важливий. По-друге, під час такого візиту ви зможете уточнити всі подробиці, що вас цікавлять, задати питання, які вас турбують. По-третє, ви зможете познайомитися з кимось із медперсоналу, який буде приймати у вас пологи, через що вам вже буде спокійніше в день Х. І, що найважливіше, так ви матимете уявлення про те, що і як буде відбуватися в день пологів.

Найкращий час для попереднього візиту в пологовий будинок – між 30 і 34 тижнями вагітності. Але якщо ви плануєте відвідати кілька установ, щоб вибрати найкращу, почніть на пару тижнів раніше. Зателефонуйте до медустанов, що вас зацікавили, і домовтеся про «екскурсію» або зайдіть в години прийому. Вас запишуть на певний час, коли людина зможе провести вас, показати і розповісти, що до чого.

Що ви дізнаєтеся

Якщо це можливо, вас проведуть по всіх місцях, в яких ви будете від прибуття в пологовий будинок до виписки: реєстратура, допологове відділення, пологовий зал, палати для відновлення після пологів. Звичайно ж, ви можете почути різні звуки (хтось може кричати, стогнати), побачити родичів, які переживають – для майбутньої мами це може бути стресом. Але подумайте про те, що це – прекрасний момент, коли на світ з'являється нове життя!

Які задати питання

Вам напевно багато всього розкажуть, але ні в якому разі не соромтеся задавати ваші питання. Про що ще можна запитати?

• Що узяти з собою до пологового будинку?

• Які у них доступні методи знеболювання при пологах?

• Які доступні додаткові послуги (особливо в разі ризикованої вагітності)?

• Хто може бути в пологовому залі під час пологів?

• Чи є обмеження щодо кількості людей?

• Чи можна знімати на фотоапарат/камеру в пологовому залі?

• Коли години відвідування для друзів і знайомих?

• Чи можуть приходити діти?

• Чи може чоловік залишитися з вами на ніч?

• Чи може малюк залишитися з вами в палаті після пологів?

Якщо у вас ще залишилися питання, сміливо задавайте їх – медперсонал із задоволенням на них відповість. Пам'ятайте: у всіх тут одна мета – забезпечити безпечне народження здорового малюка!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас