Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сольові плями на зимовому взутті: як чистити шкіряне і резинове зимове взуття

Сольові плями на зимовому взутті: як чистити шкіряне і резинове зимове взуття
 

Шкіряне взуття

Чистити шкіряне зимове взуття від сольових плям буде трохи простіше, так як сіль не так сильно вбирається в шкіру в порівнянні з замшею. Тим не менш, вона все ж може нашкодити матеріалу взуття – пересушити шкіру, через що вона може потріскатися. Щоб видалити плями солі зі шкіряного взуття швидко і ефективно, вам знадобиться стакан холодної води, столова ложка звичайного білого оцту, маленький стаканчик, окрема ложка для змішування і маленький бавовняний рушник або чиста бавовняна ганчірочка.

1. Змішайте підготовлену воду і оцет.

2. Змочіть бавовняний рушник в приготованому розчині і акуратно протріть поверхню взуття; продовжуйте протирати, поки плями солі повністю не зникнуть.

3. Дайте взуттю висохнути природно і не ставте його біля джерел тепла, так як це може привести до знебарвлення його матеріалу.

Резинові чоботи

Резинове взуття дуже легко чистити. Вірніше, його навіть чистити не потрібно, тільки лише протерти. Але щоб переконатися, що сіль не залишиться на ваших чобітках, скористайтеся водою і содою або чистячим порошком для кухні.

1. Намочіть м'яку ганчірочку в воді, потім занурте в соду або порошок.

2. Акуратно потріть плями солі ганчірочкою.

3. Як тільки всі плями з поверхні взуття зникнуть, протріть його чистою вологою ганчіркою.

4. Поліруйте взуття після повного висихання.

Щоб захистити своє зимове взуття (з якого б матеріалу воно не була виготовлене) від сольових плям і шкоди, якої може завдати йому сіль, наносіть на нього водовідштовхувальний засіб – так ви максимально довго збережете улюблену пару новою.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас