Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Депресія навесні? ТОП-3 ефективні способи подолання сезонного недугу

Депресія навесні? ТОП-3 ефективні способи подолання сезонного недугу
 

Сонце світить яскравіше, дні стають довшими і начебто організм повинен радіти настанню весни, однак щось не так і зимова хандра все ще не покидає. Стан постійної втоми, дратівливість, тривожність або апатія – все це ознаки того, що зміна сезону завдала удару нишком. Саме ці симптоми можуть стати першими дзвіночками, що повідомляють про початок так званої весняної депресії.

Кажуть, сезонна депресія, на відміну від клінічної, зазвичай протікає без важких ускладнень і зникає самостійно. Та все ж не варто недооцінювати цей неприємний стан, здатний вибити з колії і погіршити якість вашого життя.

Як часто ви помічали за собою постійне відчуття втоми, головний біль, порушення сну та апетиту, а також неуважність, втрату інтересу до раніше улюбленої справи і невідступну лінь? Якщо хоча б в половині перерахованих випадків ви впізнали себе останнім часом, ми пропонуємо вам кілька ефективних способів боротьби з цією неприємною нудьгою.

1. Більше світла і руху

Сонячне світло впливає на наш настрій. Правда навесні, з її перепадами погоди, сонце часто змінюється дощем і настрій проробляє той же фокус. Для профілактики депресії фахівці рекомендують частіше бувати на вулиці в денний час і не ховатися від перших променів, багато рухатися і дихати свіжим повітрям. Якщо вікна у вашій квартирі виходять на сонячну сторону, вдень обов'язково потрібно розсовувати штори і підставляти шкіру до сонячних променів. Також ви можете запалювати свічки вдома, дивитися на живе полум'я біля каміну і відвідувати солярій, щоб «увібрати» в себе якомога більше тепла і світла.

2. Улюблена їжа

Людина відчуває щастя, коли вживає ту їжу, яка їй подобається. При поганому настрої завжди варто побалувати свій організм чимось смачненьким. Шоколад, горіхи, фрукти допоможуть впоратися з поганим настроєм і відчути себе живим. Але не перестарайтеся з десертами, так як не всі вони корисні для організму. Наприклад, замість безсистемного поглинання смачненького ви можете почати снідати хрусткими медовими шоколадно-горіховими або фруктово-горіховими мюслями AXA Muesli Crispy. Прекрасна альтернатива буденним сніданкам зі звичайною вівсянкою підніме вам настрій вже з самого ранку та перенесе вас в теплу екзотичну країну, подарувавши заряд енергії та бадьорості. Добірні горіхи кеш'ю, мигдаль, яскраві поєднання заморських фруктів, ароматний мед – такі мюслі не тільки смачні, але і корисні за рахунок вмісту тільки натуральних інгредієнтів.

3. Сміхотерапія і котики

Під час сезонної нудьги постарайтеся частіше оточувати себе позитивом. Подивіться комедію з близькими, влаштуйте вечір читання гумористичних оповідань і уникайте людей, схильних скаржитися на все навколо. Також піднімуть настрій фотографії та картини літніх пейзажів, а зображення кумедних котиків чи інших звіряток напевно викличуть у вас посмішку. Наприклад, «цілющі» картинки можна ставити фоном на екран монітора, планшета, мобільного телефону або просто розвішувати на стінах. І пам'ятайте, що ніяка депресія не витримає вашого щирого, заразливого сміху – коли до сліз і кольок у животі!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас