Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сценарій: Дитяче свято на Новий рік

Дитячий Новий Рік

На носі вже свято Новий рік, а як привітати своє чадо або дітей друзів і знайомих - невідомо. Ми пропонуємо сценарний план для проведення Новорічної програми для дітей.
Вашій увазі пропонується оглядова частина сценарію і методична розробка повчальної частини!

При написанні сценарію для вашого малюка ми враховуємо:

1. Його інтереси
2. Вік
3. Інтереси
4. Бажання

Час проведення заходу: 20 хв. Якщо малюк зацікавиться можна і трохи довше! Санітарно - гігієнічні вимоги: при вході в квартиру надіваються одноразові бахіли. Організаційна частина: Попередня зустріч до проведення заходу - за 1 день для особистого знайомства - це за кілька хвилин до проведення свята!

Дійові особи свята:

1. Дід Мороз
2. Снігуронька

Короткий зміст свята (один з варіантів):

Снігуронька входить в квартиру з бенгальським вогником - вітається і каже, що Дід Мороз загубився в лісі, його збили з дороги хитрі лисиці і тепер Снігуронька з Вашим малюком робитимуть все можливе, щоб Дід Мороз скоріше прийшов. Снігуронька пропонує відправиться в казку!



Заняття Снігуроньки з дитиною:

1. Привітання: Придумане кимось просто і мудро. При зустрічі вітатися «Добрий ранок, день, вечір!» - «Вітаємо!», - Скажімо сонцю і птахам, - «Вітаємо!», - Милим усміхненим личкам. І кожен стає добрим, довірливим. Нехай добре «Вітаємо!» буде чутно і ввечері! -Для Вашого віку досить кілька рядків і вірша.

2. Повчальна частина: Допомогти знайти дорогу Дідові Морозу допоможуть наші друзі за вікном-сніжинки і вітер - це вже дитина у світі казки! (Тут дитина розмірковує над навколишньою природою)

Розповідь про сніжинки і вітер тобто:
а). з чого зроблені сніжинки і яким чином вони виходять-при правильних відповідях дитина отримує презент (брелочки, розмальовки, солодощі);
б). що таке вітер і чому він сприяє - при правильних відповідях дитина отримує презент (брелочки, розмальовки, солодощі). Необхідні предмети для проведення слідчого експерименту (викликає інтерес у будь-якому віці) повинні знаходитися під ялинкою, попередньо покладені батьками - це глибока миска з водою і 2 -3 пластикових маленьких предмета.

3. Дитина показує свої навички та вміння - розповідь вірша, танець, пісенька, малює малюнок (все залежить від підготовки Вас з дитиною і від її захоплень).

4. Підсумок: Кульмінація-все здійснене з малюком допомагає знайти дорогу Дідові Морозу і він стукає у двері, вітається, задає питання:
1. Як поводився?
2. Чого навчився?
3. Просить розповісти віршик чи щось інше.
4. Дарує подарунок.
5. Вітає і дає настанови на наступний рік.

5. Прощання до наступного року.
Дід Мороз і Снігуронька прощаються і дитиною. Можна змінити сценарій і Дід Мороз та Снігуронька будуть задіяні разом!

За матеріалами pd-nn.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас