Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Безпека дитини на самокаті: 7 порад для безпечної їзди

Безпека дитини на самокаті: 7 порад для безпечної їзди
 

Літо наближається, а теплі погожі дні будуть радувати нас вже в найближчими тижнями. А значить, прийде час дістати з комор і гаражів всілякий дитячий транспорт: ролики, велосипеди, самокати...

Самокат – ідеальний транспортний засіб для дитини. Він простий, легкий, маневрений і підходить малюкам від 1,5-2 років! І якщо ви вирішили в цьому році також порадувати своє чадо покупкою самоката, безпека – перше, про що ви повинні потурбуватися. Наші поради допоможуть вам і дітлахам отримати максимум користі і задоволення від катання на самокаті без травм і шкоди здоров'ю.

1. Шолом – найважливіше! Під час катання на самокаті (як і на велосипеді або роликах) ризик травм голови досить великий. Саме тому в деяких країнах носіння захисного шолома прописано навіть в законах. Виберіть малюкові красивий яскравий шолом, який він одягатиме із задоволенням, і привчіть без нього навіть не брати в руки самокат.

2. Захистіть лікті, коліна і ручки дитини. Це може звучати очевидно, але без них дійсно ніяк. Наколінники, налокітники та рукавички для катання повинні завжди бути при собі, коли ви відправляєтеся на прогулянку. А ще краще, складіть їх в рюкзачок, який дитина завжди бере з собою.

3. Взуття має бути закритим. Під час катання ніжки дитини повинні бути захищені закритим взуттям, яке вбереже дитячі пальчики від ударів і порізів. Ідеальне взуття для катання на самокаті – з закритими пальцями, товстою підошвою і підтримкою в області щиколотки.

4. Розмір має значення! Не всі самокати однаково хороші. Вибираючи самокат для дитини, обов'язково враховуйте рекомендації зросту і ваги, які дає виробник. Саме виходячи з цих показників виробники даного дитячого транспорту прораховують його безпеку.

5. Навчіться чітко зупинятися. Це звучить і виглядає круто, але також це – необхідне вміння для безпеки під час катання. Перш ніж дитина почне кататися на майданчику з іншими дітками, по парках або тротуарах, вона має навчитися різко зупинятися, повертати і іншим необхідним маневрам, щоб ухилятися від несподівано виникаючих перешкод. Вчіться потихеньку, практикуйтеся і не катайтеся в людних місцях, поки не навчитеся.

6. Чим більше тим краще. Якщо у вас є можливість, нехай дитина катається не одна, а з друзями – чим більше група дітей, тим вони помітніше на дорозі.

7. Навчіть дитину уважно дивитися по сторонах. І це стосується не тільки пішоходів і інших виникаючих перешкод під час їзди. Наприклад, переходячи або переїжджаючи дорогу на пішохідному переході, навчіть дитину зупинятися і чекати, поки зупиниться машина. Дуже добре, якщо чадо, перш ніж перетинати проїжджу частину, встановить зоровий контакт з водієм. Перейшовши ж дорогу, можна кивнути або посміхнутися на знак подяки)).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас