Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити дитячий майданчик своїми руками?

Як зробити дитячий майданчик своїми руками?

Зроблений своїми руками дитячий майданчик в саду або на дачі швидко стане улюбленим місцем для гри дітвори. Для цього необхідно не тільки правильно вибрати місце, але і матеріали, які повинні бути безпечними і екологічно чистими. Існує велика кількість різноманітних ідей для дитячих майданчиків, які можна використовувати в своєму проекті.

Важливо, щоб дитячі майданчики мали додаткове огородження, завдяки чому в цю зону не зможуть потрапити вуличні тварини. По периметру ділянки можна розташувати велосипедну трасу, цікавим варіантом буде невеликий курінь, який легко зробити з вербових прутів.

Покриття ігрової зони

Це один з найважливіших аспектів, так як необхідно використовувати спеціальне покриття, яке забезпечить м'яке падіння дитини. Прекрасним варіантом буде штучна трава, що є альтернативою справжньому газону.

Пісочниця

Це одна з найпростіших і найулюбленіших дитячих ігор. Жодна дитина не зможе відмовитися від задоволення створення красивих замків і пасочок з піску. Таким чином, діти не тільки розвивають фантазію, а й вчаться створювати нові об'єкти.

Ще зовсім нещодавно пісочниці виглядали, як великий квадрат, виконаний з нетесаних матеріалів. Сьогодні можна використовувати якісне дерево, яке є повністю безпечним для дитини. Але головною зручністю вважається наявність кришки, завдяки чому пісок захищений від дощу і вуличних котів та собак.

Дитячі будиночки

Для дітей дуже важливо мати власну територію, де вони зможуть встановити свої правила і сховатися від дорослих. Для виготовлення будиночка можна взяти дошки, гілки або зробити невеликий курінь із тканини.

Для створення будиночка варто використовувати просту каркасну технологію – по кутах в землю закопуються стовпи, потім до них кріпляться верхня (стеля) і нижня (підлога) обв'язки. Можна зробити високий будиночок, а під ним розташувати пісочницю.

Гойдалки

Жоден дитячий майданчик не може обійтися без підвісних гойдалок, які люблять не тільки діти, але і багато дорослих. Сьогодні в продажу представлений широкий асортимент різноманітних варіантів і моделей гойдалок, виконаних з безпечних і міцних матеріалів.

Дитячий майданчик у дворі стане улюбленим місцем гри для малюків. Тут можна розмістити не тільки гойдалки і пісочницю, а й підвісні доріжки, гірки, невеликий батут, велосипедну трасу, басейн (якщо дозволяє площа), гамак і т.д.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас