Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кондиціонер і новонароджена дитина

Кондиціонер і новонароджена дитина

Практично в кожному будинку є кондиціонер, який з кожним роком набуває все більшої популярності, адже температура влітку стає все вищою і вищою. Але з появою в сім'ї новонародженої дитини, багато батьків бояться його включати, переживаючи за здоров'я малюка.

Кондиціонери бувають різних видів, але для житлових приміщень використовуються тільки побутові настінного типу – ось сторінка, на якій представлений широкий вибір і асортимент товарів і техніки для дому. Якщо в родині є маленька дитина, звісно, можна використовувати тільки якісний пристрій. А що ще варто знати про домашні кондиціонери батькам новонародженої дитини?

Багато батьків вважають, що кондиціонер не можна включати в приміщенні, де знаходяться діти, але це не так. Саме новонароджені діти погано переносять високу температуру повітря, так як у них ще не повністю сформувалася система терморегуляції, тому вони виділяють набагато більше тепла, ніж дорослі.

Особливості використання кондиціонера в будинку з новонародженим

Можна зробити висновок, що немає протипоказань для розміщення кондиціонера в кімнаті дитини, однак, в цьому випадку потрібно виконувати кілька простих правил:

1. Починати використовувати кондиціонер необхідно якомога раніше.

2. Категорично заборонено направляти потік повітря в бік, де розташоване ліжко новонародженого.

3. Важливо регулярно виконувати чистку фільтрів, так як саме від цього залежить чистота повітря в приміщенні.

4. Потрібно дотримуватися поступового зниження температури повітря – наприклад, кожні півгодини на 2 градуси, поки не буде отримано оптимальний варіант.

5. Дитина повинна отримувати необхідну кількість рідини.

6. Суворо заборонено встановлювати низьку температуру. Ідеальний варіант – коли не жарко.

7. У той час, коли кондиціонер не працює, потрібно відкрити двері і вікна, щоб забезпечити повітрообмін в приміщенні.

8. Необхідно постійно стежити за рівнем вологості в кімнаті – даний показник повинен бути в межах 40-70%. Якщо він нижчий, варто додатково застосовувати спеціальні зволожувачі повітря.

9. Через кожні півгодини роботи кондиціонера в кімнаті, де знаходиться маленька дитина, рекомендується використовувати сольові розчини для зволоження носової порожнини.

10. Хоча б один раз на день в квартирі потрібно влаштовувати протяг.

Якщо дотримуватися цих простих правил використання кондиціонера і вибрати якісний пристрій, можна не переживати, що здоров'ю дитини буде завдано шкоди.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас