Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ляльки для дівчат - кожному віку своя іграшка

Ляльки для дівчат - кожному віку своя іграшка

Ляльки давно займають лідируючі позиції серед улюблених іграшок дівчаток. Часи змінюються, і сьогодні мотанками, звичайно, вже мало хто грає, та й самі ляльки стали досить складними, наприклад, деякі із сучасних іграшок можна не тільки прикрашати, але і годувати, поїти, міняти підгузки, укладати спати, а ще вони розмовляють , можуть співати і навіть вчити дитину іноземній мові.

Вибір ляльок в сучасних магазинах дуже великий, починаючи від традиційних пупсів і ляльок типу Барбі, і закінчуючи новомодними монстрами, феями та інтерактивними іграшками. Щоби не листати годинами веб-сторінки різних магазинів, на сайті https://vseceni.ua/kids/ ви зможете швидко вибрати те, що вам потрібно, і порівнявши ціни в інтернет-магазинах, зробити покупку там, де найвигідніші умови. А от як зробити правильний вибір і придбати найкращу ляльку для дівчинки?

Хороша іграшка – це та, що відповідає віку дитини і сприяє її розвитку. Ляльки для дівчаток прекрасні тим, що дозволяють обіграти безліч сценаріїв, готуючи дитину до майбутнього дорослого життя. Відповідно, для кожного віку повинна бути своя іграшка, яка дозволить найкращим чином обіграти різні ситуації. Отже, яка іграшка потрібна в залежності від віку?

2-3 роки

Ідеальним варіантом для гри в цьому віці стане м'яка текстильна лялька з красивим обличчям, з якою дівчинка зможе засинати в обнімку, або милий пупс без будь-яких особливих сучасних наворотів і з великими деталями – про нього крихітка зможе піклуватися, як мама піклується про неї.

3-5 років

У цьому віці маленькі дівчатка намагаються у всьому наслідувати мамі, переймаючи її поведінку, це найбільш активна фаза «копіювання» поведінки. Відповідно, ідеальною лялькою для дівчинки 3-5 років є інтерактивний пупс, про якого вона зможе піклуватися, годувати, поїти, укладати спати, гуляти, можливо, катати в колясці та інше. Корисним доповненням можуть стати такі бонуси, як уміння моргати, говорити, співати пісні, які дівчинка зможе вивчати, мати рухливі кінцівки, щоб лялька могла приймати різні пози і її можна було переодягати.

6-8 років

Дівчатка молодшого шкільного віку вже сприймають ляльок не як «дочок», а скоріше як подруг, тому для дівчинки в такому віці правильним вибором стане красива лялька з правильними пропорціями тіла і милим обличчям, яке чимось нагадує її саму. Так, якщо у дівчинки світле волосся, то і ляльку краще брати світловолосу, або якщо у неї є веснянки, постарайтеся підшукати ляльку з веснянками теж. На додаток до ляльки можна також придбати різні набори меблів, аксесуарів або навіть цілий будинок. А ось одяг краще не купувати, а запропонувати маленькій принцесі зшити його самостійно, з чим мамі, звичайно, доведеться допомогти. З такою лялькою дівчинка буде вчитися тримати себе в суспільстві, стежити за зовнішнім виглядом, доглядати за собою і спілкуватися з іншими.

Старше 8 років

Дівчаткам трохи старшого віку більше цікаві вже «дорослі» ляльки зі стильними нарядами, макіяжем і довгими волоссям, з яких можна робити різні зачіски. Такі ляльки вже формують у підростаючої леді почуття стилю, розвивають смак в одязі, вчать правильно взаємодіяти в різних ситуаціях з однолітками і навіть пережити перші почуття симпатії до протилежної статі.

Звичайно, ідеальна лялька повинна мати не тільки привабливий зовнішній вигляд, але і бути цілком безпечною для ігор, тому, вибираючи таку іграшку в подарунок дівчинці, огляньте уважно коробку, помацайте ляльку на дотик і обов'язково попросіть у магазині надати сертифікат якості на виріб. І звісно, якщо ви не плануєте сюрприз, обов'язково поцікавтеся і у самої дівчинки, яка з ляльок їй подобається найбільше, в іншому випадку навіть сама наворочена модна і красива лялька може просто припадати пилом на полиці, якщо вона не сподобається майбутньої власниці.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас