Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

МІФИ І ПРАВДА ПРО ГІГІЄНУ ПРИ ВАГІТНОСТІ

МІФИ І ПРАВДА ПРО ГІГІЄНУ ПРИ ВАГІТНОСТІ
 

Здавалося б, ну які міфи про гігієну вагітних можуть виникнути в сучасному світі? Адже питання давно вивчене і всім зрозуміле, як доглядати за собою, щоб мама і малюк були здорові. Однак, практика показує, що, на подив, помилок в питаннях гігієни вагітних ще вистачає.

Отже, 5 найпоширеніших міфів про гігієну вагітних

МІФ №1. Дитяче мило – наше все

Існує міф, що майбутній мамі потрібно митися виключно дитячим милом, а від смачно пахнучих засобів і особливо гелів для душу необхідно відмовитися в період вагітності і годування малюка.

Реалії такі, що організм вагітної жінки дійсно стає дуже чутливим до ароматів, а склад звичайних засобів гігієни може бути занадто агресивним для шкіри в цей період. Але це зовсім не означає, що єдино правильний вихід – дитяче мило. Сьогодні є величезний вибір засобів, розроблених спеціально для вагітних. Серед них – органічні мила і гелі на основі лікарських трав, які дбайливо доглядають за шкірою в цей період. Без запаху або з легким приємним ароматом вони не викликають алергію і підходять як для вагітних, так і для годуючих мам. У питанні інтимної гігієни сучасні гінекологи займають однозначну позицію і радять використовувати тільки спеціальні рідини, які підтримують правильний баланс жіночої мікрофлори. Як бачите, не милом єдиним. Вибирайте засоби, які вам подобаються, і користуйтеся ними із задоволенням.

МІФ №2. Відмовитися від косметики не можна

Чи поставите ви кому в цьому реченні, чи просто крапку в кінці, залежить виключно від ваших поглядів. Якщо ви – сучасна жінка, то знаєте, що час, коли креми могли завдати шкоди мамі і малюкові, залишився в далекому минулому. Можливо, що засоби, якими ви користувалися до раніше, тепер не підійдуть. Це цілком нормально, адже у вагітної жінки сильно змінюється гормональний фон, а це відбивається на стані шкіри. Тому вам потрібно не відмовлятися від косметики, а підібрати собі засоби, що відповідають вашому нинішньому стану.

МІФ №3. Табу на мереживну білизну

Вагітність – період, коли жінка особливо гарна. Ваше завдання – правильно підкреслити красу. Тому до білизни пред'являються дуже високі вимоги. Однозначно, вона має бути виготовлена з натуральних тканин вищої якості. А чи будуть це мережива, або ж спортивний стиль, різниці немає. Головне – в цій білизні вам має бути комфортно. Зверніться в спеціалізовані магазини для майбутніх мам, і там вам запропонують величезний вибір білизни для вагітних на будь-який смак.

МІФ №4. Ніяких прокладок

Ще одна широко поширена помилка – це заборона на щоденні прокладки. Нібито, вони створюють середовище, сприятливе для мікробів або можуть викликати алергію. Головне правило використання жіночих прокладок як для вагітних, так і ні – це регулярна заміна їх кожні 4 години. До речі, білизна, незахищена прокладкою, також може стати ґрунтом для розмноження бактерій, адже на неї потрапляють виділення. І, якщо прокладку легко замінити, то з білизною все набагато складніше. Так що справа зовсім не в самій прокладці, а в її своєчасній заміні. Щоденні дихаючі прокладки Hеlen Harper виготовлені з гіпоалергенних матеріалів, тому вони не викликають подразнень і не створюють парникового ефекту. Змінюючи їх кожні 4 години, ви зможете підтримувати бездоганну гігієну.

МІФ №5. Вагітним не можна торкатися до домашніх тварин

Здорові щасливі діти народжуються і ростуть в мільйонах сімей з домашніми вихованцями. Якщо в будинку люблять кішку або собаку, розставання буде тільки додатковим стресом для пари і не найкращим чином позначиться на відносинах. Все, що потрібно – це ретельний ветеринарний догляд за вихованцем і застосування одноразових рукавичок при прибиранні туалету тварини.

Головне правило гігієни вагітних – грамотно користуйтеся сучасними засобами і критично ставитеся до міфів-страшилок, що забороняють все, що робить ваше життя радісним і комфортним. Якщо щось вас турбує або викликає сумніви, звертайтеся за порадою до компетентних фахівців, а не ставайте жертвами домислів.

Вагітність і материнство – це щастя. Оточуйте себе всім, що дарує позитивні емоції, і ваша сім'я буде здоровою, дружною і міцною.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас