Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смішні ролики, мультики, відео блоги: як зробити перебування дитини на YouTube безпечним

Смішні ролики, мультики, відео блоги: як зробити перебування дитини на YouTube безпечним
 

Напевно, всім сучасним дітям подобається YouTube. Вони можуть проводити час годинами за планшетом або телефоном, переглядаючи випадкові або улюблені відео, а коли дорослішають, починають створювати і власні ролики і навіть відео блоги, якими діляться з друзями. Але кожна доросла людина розуміє, що не вся інформація на YouTube підходить для дитячого перегляду, і потрапити на неадекватний контент там досить просто. З іншого ж боку, там і дуже багато всього корисного. Як же батькам забезпечити безпеку чада на відео-сервісі?

Порада 1: Створіть один YouTube аккаунт для всієї родини. Таким чином, ви зможете бачити, які ролики переглядає дитина, що завантажує і чим ділиться.

Порада 2: Як тільки ви зареєструєте свій сімейний аккаунт, відразу ж включіть безпечний режим (restricted mode). Для цього прокрутіть сторінку YouTube до самого низу, там ви і побачите цю галочку. Це допоможе відфільтрувати більшість небажаного контенту (але, на жаль, не від усього). Врахуйте, що цей режим ви повинні зберегти, і зробити це у всіх браузерах, якими ви користуєтеся, а також на всіх комп'ютерах і мобільних пристроях.

Порада 3: Сядьте з дитиною і разом виберіть те, що хотіли б дивитися. Ви можете разом з малюком пошукати відео-канали з цікавим і безпечним контентом. Знайшовши такий, перегляньте всі відео, які там викладені, і якщо він відповідає вашим запитам, підпишіться. Виберіть декілька таких каналів і підпишіться – таким чином, заходячи в YouTube, чадо в першу чергу бачитиме ролики, пропоновані вашими обраними каналами, що також в якійсь мірі убезпечить його від небажаного контенту. Також дитина зможе відразу дізнаватися, коли улюбленими авторами викладаються нові відео.

Порада 4: Якщо ваша дитина вже самостійно намагається створювати свої ролики, навчіть її викладати їх, обов'язково увійшовши в сімейний аккаунт. Переконайтеся, що вона завантажує їх приватно: при завантаженні ролика можна вибрати цю опцію. Приватність в даному випадку означає, що відео зможуть переглядати лише обрані вами люди. Або ж можна вибрати опцію, коли відео можна буде подивитися тільки за згенерованим для нього посиланням. Це також убезпечить дитину, так як ролик побачать тільки ті люди, яким ви відправите посилання.

Порада 5: Забороніть можливість коментувати. Так сторонні люди не зможуть залишати неадекватні коментарі під завантаженими роликами, що захистить дитину від цькування, небезпечних знайомств і інших неприємностей.

YouTube – чудовий ресурс і для навчання і розвитку дитини, і для відпочинку і розваг. А також це прекрасний спосіб розвивати креативність малюка, коли він створює свої відео ролики. Дотримуючись цих нескладних порад, ви зробите цей відео-ресурс набагато безпечнішим для чада. Врахуйте, що на 100% захистити дитину ви не зможете, тому контролюйте те, що вона дивиться, і проводьте час за роликами в YouTube разом. Це, до речі – ще одна хороша і весела ідея для спільного сімейного дозвілля.

Зрештою, не забувайте, що YouTube призначений для дітей від 13 років, це зазначено в умовах реєстрації! Якщо вашій дитині ще немає 13, скачайте на Google Play або App Store додаток «YouTube Дітям». Він використовує набагато сильніші алгоритми фільтрації, ніж сам YouTube, а значить, дитині буде набагато безпечніше шукати і переглядати відео контент, викладений в сервісі.

Пам'ятайте! Ваша дитина ніколи не буде в 100% безпеці в Мережі! Тому не залишайте дітей наодинці з Інтернетом, завжди контролюйте, що вони там роблять, і яку інформацію бачать.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас