Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як доглядати за прикрасами ручної роботи

Як доглядати за прикрасами ручної роботи
 

Мабуть, ніщо так не виділяє нас з натовпу і не підкреслює нашу індивідуальність, як прикраси та аксесуари ручної роботи. Так, кожна hand-made прикраса дійсно особлива, але такий біжутерії потрібен і особливий догляд.

Коли ми носимо прикраси, вони піддаються впливу хімії, факторів навколишнього середовища, нашого власного поту і косметики тощо. І купивши, наприклад, симпатичний браслетик з бісеру або намистин, ми задаємося питанням: як захистити від усього цього настільки делікатну прикрасу? Просто скористайтеся нашими порадами!

Як доглядати за hand-made прикрасами

Регулярне чищення

Ретельне чищення – головне правило в догляді за будь-якими прикрасами, особливо якщо мова йде про унікальний виріб ручної роботи. Чим частіше ви його носите, тим частіше його потрібно чистити. Особливо це стосується браслетів і кілець, на які постійно потрапляє шкірний жир і інші речовини (в залежності від того, чого ви торкаєтеся протягом дня).

В ідеалі постарайтеся підібрати засіб по догляду саме за тим матеріалом, з якого виготовлено прикрасу (золото, срібло, бронза, шкіра і т.д.). Якщо ж мова йде про прикраси з камінням, намистинами або вироби з бісеру, до них потрібен інший підхід, так як пористий матеріал каменів (скла, штучних камінчиків і намистин) може увібрати засіб і потьмяніти. Тому камені, намистини і бісер не рекомендується чистити ніякими засобами, в крайньому випадку, лише сполоснути в м'якому мильному розчині і промокнути чистою ганчіркою.

Профілактика

Прикраси буде набагато простіше очистити, якщо вони не будуть надто подряпаними або забрудненими. Намагайтеся не носити прикраси ручної роботи в басейн, на пляж, не мити в них посуд і не займатися прибиранням по будинку (щоб на них не вплинуло сонце, солона або хлорована вода, побутова хімія).

Також, щоб прикраси не дряпалися і не тріскалися (або не деформувались), не одягайте їх, коли займаєтеся в спортзалі, робите роботу по дому, тягаєте або перетягуєте важкі предмети і займаєтеся іншими справами, які можуть їм нашкодити.

Правильне зберігання

Зберігайте прикраси ручної роботи обов'язково в закритій скриньці – так вони не загубляться, не потьмяніють і не постаріють. Ніколи не зберігайте вироби зі срібла на відкритому повітрі, інакше вони будуть швидко тьмяніти і чорніти. Срібло завжди потрібно зберігати окремо від інших прикрас в щільно закритому поліетиленовому пакетику, щоб воно не дряпалося і не змінювало колір.

Вироби з бісеру і намистин також не рекомендується зберігати упереміш з іншими прикрасами, щоб вони не дряпалися. Ідеально, якщо вони будуть зберігатися в горизонтальному положенні, кожне має бути упаковано в ювелірний мішечок. А ось прикраси з дорогоцінних металів просто зберігайте в порядку в скриньці, а ланцюжки і намиста – в підвішеному стані.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас