Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Безпечний відпочинок в дитячому басейні – корисні поради батькам

Безпечний відпочинок в дитячому басейні – корисні поради батькам
 

Дитячий басейн у дворі приватного будинку або на дачі подарує дитині години цікавого і захоплюючого відпочинку в спекотний літній день. Але на відміну від звичайних басейнів ці маленькі розкладні або надувні басейни не оснащені фільтрами для води і не витримають обробку води хімією, яка очистить її від мікробів і бактерій. Як же зробити веселий літній відпочинок в дитячому басейні ще й безпечним для дітвори?

Наповнюйте басейн чистою водою кожен раз. Якщо ви боїтеся, що вода буде занадто прохолодною, просто наповніть басейн і залиште на сонці на пару годин.

Купайте дітей перед тим, як вони підуть плескатися в басейні. Це звучить нелогічно, але чиста вода в басейні може наповнитися бактеріями з тіла дитини, особливо якщо в таку спеку вона спітніла. Особливу увагу приділіть області під підгузником або трусиками, так як саме там влітку збирається найбільше бактерій. Тому, навіть якщо дитина буде купатися в плавках, спочатку обполосніть її, потім пускайте в басейн.

Хворі дітки не повинні купатися в одному басейні зі здоровими. Та й в принципі, якщо дитина може заразити інших дітей, її краще не пускати грати з ними в одному приміщенні. Якщо хворий малюк купався в басейні, вимийте, продезінфікуйте його і наповніть чистою водою, перш ніж туди полізе здорова дитина.

Чистіть і дезінфікуйте басейн після кожного використання. Зливайте воду після кожного використання. По-перше, так малюк не зможе залізти в неї без вашого нагляду. По-друге, ви точно будете впевнені, що при наступному купанні дитини вода буде чистою та безпечною. Мийте басейн після кожного використання, а також сушіть на сонці не менше чотирьох годин. Ультрафіолет допоможе вбити будь-які мікроби. А якщо матеріал басейну дозволяє, його можна і взагалі вимити з хлоркою, розбавивши відбілювач з водою у співвідношенні 1: 5. Після цього басейн потрібно обов'язково обполоснути.

Не дозволяйте дітям пити воду з басейну. Це стосується не тільки вашого маленького надувного басейну, а й усіх інших, а також природних водойм. Ви повинні розуміти, що не всі дітки виходять з басейну, щоб сходити в туалет, тому намагайтеся частіше пропонувати дитині смачний сік або компотик в чашці-непроливайці, щоб їй не захотілося сьорбнути води з басейну.

Приємного відпочинку вам і вашим дітям!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас