Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Користь фермерських продуктів

Користь фермерських продуктів

Давайте розберемось, що ж люди мають на увазі, коли говорять про органічні продукти.

На сьогоднішній день у якості та користі продукції із супермаркетів та продуктових магазинів можна сильно засумніватись. Фрукти, овочі, м'ясо та птиця – все це вирощується «промисловими» способами, які в рідких випадках відповідають належним стандартам та нормам.

Немає нічого дивного в тому, що натуральні продукти стали користуватись шаленою популярністю. У західних країнах їх прийнято називати органічними. Дієтологи радять їсти саме фермерську їжу, адже вона більш безпечна та природна.

У чому переваги органічної їжі?

Саме головне, що органіку вирощують в екологічних чистих місцях без використовування хімічних добрив та нітратів. Перевага надається натуральній золі, компосту та гною. Кіз та корів годують лише натуральними кормами, вирощеними на чистих луках. Птиці, свині та корови не страждають від ін'єкцій антибіотиками, підсилювачі зростання також не застосовуються.

На думку французьких експертів фермерські продукти наразі з покупними багатші вітамінами та мінералами на цілих 40 процентів. Окрім цього, вони містять на 50 процентів більше антиоксидантів. Різновиди м'яса та молочна продукція, де є позначка organic вважаються менш жирними в плані насичених жирів. В них переважають корисні жирні кислоти та білок.

Зрозуміло, що аби вести органічне господарство, треба докладати великих зусиль. Мається на увазі використання природних ресурсів та ручна праця. У зв'язку з цим екологічно чисті продукти є набагато дорожчими ніж звичайні. Дехто схильний думати, що органіка згубна для людського здоров'я, але професіонали довели протилежне.

Чим корисні фермерські продукти?

1. Фермерська продукція корисна тим, що вона завжди є свіжою. На ринки привозять лише ті фрукти та овочі, які були зібрані протягом 24 годин. Для зрівняння: якщо мова іде про супермаркети, то туди продукти завозяться набагато пізніше.

2. Окрім того, що органічна їжа завжди свіжа, вона місцева. Її не перевозять через багато кілометрів, перш ніж вона опиниться на торговому прилавку.

3. Харчова цінність продукції може з часом зменшуватись, вона не може завжди бути однаковою. Це також є однією із найголовніших переваг фермерських товарів. Місцеві продукти мають вищу харчову цінність у порівнянні з привізною.

4. Якщо казати про смакові якості, то й тут місцева їжа більш насичена і має кращий смак, аніж привізна. Це пов'язано з тим, що, наприклад, полуницю на фермі починають збирати лише тоді, коли є впевненість в тому, що вона остаточно дозріла. Теж саме роблять і з усім переліком органічних продуктів.

5. Фермерська продукція є корисною, тому що вона чиста та безпечна для здоров'я.

6. Прийшовши на ринок, ви будете мати змогу спробувати любий продукт, що заборонено робити у супермаркетах. Таким чином, ви будете впевнені в якості і смаку придбаного товару.

Тепер ви знаєте, що таке органічна продукція і наскільки вона корисніша від привізної. Ви можете придбати фермерську їжу у любий зручний час в нашій інтернет-крамниці.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас