Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати зубну щітку для дитини

Як вибрати зубну щітку для дитини

Вибрати зубну щітку навіть дорослому буває непросто – так багато варіантів і так мало інформації на упаковці. Що вже говорити про дітей? Адже тут справа зовсім не в красивому дизайні або зображенні улюблених персонажів. Щоб ви не плуталися і не губилися у виборі, ми дамо вам три головних ради, які допоможуть вибрати хорошу зубну щітку для дитини.

Електрична чи мануальна? Деяким дітлахам подобаються електричні щітки, в той час як інші більше полюбляють мануальні або взагалі не надають цьому значення. Тому тут вибір суто індивідуальний – вам потрібно догодити дитині, і це головне правило. Хоча іноді саме електрична зубна щітка стає головним мотиватором чистити зубки регулярно. Та й з огляду на неідеальну координацію дитячих ручок, електрична щітка буде ефективніше очищати зубки. Також такі щітки рекомендуються діткам з брекетами, так як мануальною щіткою чистити зуби в цьому випадку досить складно. Вирішивши зробити вибір на користь електричної щітки, зверніть увагу на дитячі зубні щітки Oral-B - цей бренд випускає спеціальні дитячі моделі з яскравим дизайном, зручною ручкою і навіть деякими додатковими функціями.

Правильний розмір зубної щітки. Навіть якщо мова йде про дитячу зубну щітку, один і той самий розмір не підійде всім. Для маленького ротика потрібно вибирати щітку поменше, а для більшого – побільше. Перевірити, чи правильно підібраний розмір щітки, досить просто: її щетинки повинні діставати до задньої стінки самого далекого моляра з кожного боку. Аналогічно, чистячи круговими рухами передні зубки, щітка не повинна пропускати навіть найменших ділянок поверхні емалі. Тобто, чим більші зубки, тим крупніша щітка їм потрібна. Малюкам дошкільного віку потрібна щіточка з дуже маленькою голівкою і м'якими щетинками, а також зі зручною ручкою, яку зможе надійно тримати маленька дитина.

Коли сумніваєтеся, вибирайте біль м’яку щітку. Дітлахам вічно не вистачає терпіння, навіть вже більш-менш дорослим підліткам. Поспішаючи швидше почистити зуби, дитина буде швидше рухати щіткою і сильніше на неї натискати. А, як відомо, дуже агресивна чистка може стати причиною чутливості зубів. Тому дітям стоматологи рекомендують купувати м'які або середньої жорсткості щітки, та й дорослих це теж стосується.

Пам'ятайте! Найкраща зубна щітка для дитини – та, якою вона буде користуватися із задоволенням. Купити саме таку щітку ви зможете в інтернет-магазині oralb-shop.net - заходьте і разом з малюком вибирайте найкращу модель з улюбленим персонажем або найкрасивішим яскравим дизайном!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас