Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Серйозний вибір, або як правильно купувати іграшки для дітей від 0 до 2-х років

Серйозний вибір, або як правильно купувати іграшки для дітей від 0 до 2-х років
 

Це вам не іграшки – часто чуємо ми, коли мова йде про складні і значущі речі. А хіба дитячі іграшки не заслуговують на серйозну розмову? Давайте поговоримо про те, як же правильно вибирати іграшки найменшим, щоб вони приносили крихіткам максимальну користь.

Найголовніше в іграшках для дітей першого року життя – це безпека і актуальність. Чому безпека – зрозуміло всім, а ось що означає актуальність, знають буквально одиниці. Для діток до року кожні 3 місяці – це цілі життєві етапи. За 3 місяці малюки роблять величезні кроки як у фізичному, так і в інтелектуальному розвитку, тому їм потрібні саме ті іграшки, які будуть стимулювати розвиток в конкретний період, підштовхувати до нових досягнень.

Від 0 до 3-х місяців

Must have №1 – музичний мобіль. Ця іграшка просто повинна висіти над ліжечком кожного новонародженого. Вона допомагає дитині знайомитися з кольорами, формами, звуками, розвиває зір, слух, координацію рухів. Відмінні іграшки для крихіток до 3-х місяців – тряпчані браслетики з бубонцями, прапорці, брязкальця.

Від 3-х до 6-ти місяців

Малюк впевнено тримає голівку і норовить повернутися на бік? Значить, йому потрібен розвиваючий килимок-іграшка, який допоможе навчитися перевертатися і повзати. Як тільки прийшов час появи перших зубів, кільця-прорізувачі стануть незамінними. Адже вони теж можуть виконувати функцію іграшок. Вибирайте кільця яскравих кольорів, виготовлені у формі звіряток, машинок, м'ячиків. Дитина буде не тільки гризти їх, а стане грати, автоматично вивчаючи форми і кольори. Відмінні іграшки для піврічних дітей – дзвіночки, неваляшки, дзиґи. Купуйте їх саме зараз, пізніше, наприклад, на рік, вони вже втратять актуальність.

Від 6-ти до 9-ти місяців

У цей період варто звернути увагу на розвиток тактильних відчуттів і дрібної моторики малюка. Допоможуть в цьому м'які іграшки зі спеціальним наповнювачем і пірамідки. Можна вибирати як пластикові, так і дерев'яні. Головне, щоб якість цих іграшок була високою, а матеріали, з яких вони виготовлені – безпечними. М'які іграшки – прекрасний вибір. Але, купуючи їх, стежте, щоб це були іграшки без хутра, штучного волосся або дрібних деталей, які малюк може запхати собі до рота.

Від 9-ти до 12-и місяців

Скоро рік! Значить, в самий раз знайомитися з ляльками, книжечками, кубиками і будь-якими функціональними іграшками. Сміливо можна купувати ігровий столик, музичну панель, знімні жорсткі диски і все, що можна катати по підлозі, розбирати і збирати. Головне - щоб частини цих іграшок були безпечними для малюка: великими, не гострими, не крихкими і екологічно чистими.

Завжди пам'ятайте про гігієну. Іграшки для найменьших обов'язково повинні митися, пратися або протиратися вологими серветками. Для протирання іграшок використовуйте дитячі серветки Helen Harper Baby. Вони просочені спеціальним лосьйоном без спирту, який м'яко очищає поверхні і здатний видалити небезпечні мікроби.

Від 1 до 2-х років

1-2 роки – вік, який називають самим смішним, в той же час про малюків від року до двох говорять: вони всюди. Це дійсно так, адже як тільки дитина почала ходити, найцікавіше для неї – копіювання дорослих. Створіть всі умови для таких суперкорисних ігор, адже вони дуже важливі для його розвитку! Малюк намагається допомагати мамі, коли вона готує? Відмінно! Значить, у нього має з'явитися іграшковий посуд. Тато забиває цвях, і синові це цікаво? Купіть малюкові іграшковий молоток або цілий набір інструментів. 1-2 роки – час совочків, лопаточок, грабельків, вудок, м'ячів, гойдалок, гірок, драбинок.

Якщо всі батьки малюків до року трепетно чекають, коли ж малюк почне робити свої перші кроки, то після року всі з нетерпінням чекають, коли ж малюк заговорить. Щоб мовні навички дитини розвивалися швидше і ефективніше, просто грайте з ним! Вам знадобляться книжки з зображеннями тварин, людей, предметів, сюжетні картинки, звукозаписи дитячих казок. Принцип такий: чим більше малюк буде чути цікаву мову, тим швидше він заговорить. Купуючи нову іграшку для малюка, пам'ятайте, її основне завдання – розвивати, вчити новим, більш складним навичкам, відкривати задатки і здібності. Тому вибір іграшок – важлива тема, до якої турботливим батькам варто ставитися серйозно.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас