Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як відрізнити оригінальні уггі від підробки?

Як відрізнити оригінальні уггі від підробки?

«Нарватися» на підробку, купуючи уггі – справа буденна на сучасному ринку. Але є два основні способи відрізнити оригінал від підробки: перевірити якість матеріалів і пошиття чобітків і переконатися, що у пари є всі ознаки автентичності.

Визначаємо оригінальні уггі за якістю матеріалу

1. Перевірте хутро. Воно має бути густим, рівномірним, м'яким і пухнастим. Колір хутра повинен бути насиченим кремовим. Потріть хутро, воно при цьому не повинно випадати. Штучне хутро буде розпадатися від тертя, розподілятися нерівномірно і мати сіруватий або практично білий колір. Крім того, овече хутро – це зворотна сторона шкіри, а штучне – лише подклад. Тому якщо ви можете відокремити зовнішній матеріал від підкладки, уггі не справжні.

2. Перевірте підошви. У справжніх уггов підошва дуже гнучка, у підробок – жорстка. Підошва оригінальних австралійських чобітків має товщину в півдюйма, в той час як у підроблених вона тонша (як правило, близько чверті дюйма). З боку п'яти підошва повинна бути злегка скошеною вперед. Також врахуйте, що UGG Australia поміняли малюнок протектора на підошві – тепер на ній зображено сонечко замість звичних зигзагів, а в центрі розташовано напис «UGG Australia».

3. Понюхайте чобітки. Щоб здешевити свою підробну продукцію, компанії-виробники використовують дешевий клей, штучне хутро та інші низькоякісні матеріали. Тому підробка, швидше за все, буде мати дивний синтетичний запах. Ну а якщо ви відчуєте аромат фарби, тут і сумніватися не варто, що це підробка. Оригінальні ж уггі повинні взагалі нічим не пахнути.

4. Перевірте якість пошиття. Шви повинні бути рівномірними і безперервними. Шкіра або замша має бути гладкою, м'якою, без дефектів і будь-яких відмітин. А ще врахуйте, що оригінальні уггі йдуть дуже широкими і великими, тому їх рекомендується купувати на розмір менше, після чого вони розтопчуться під форму ваших ніг. Якщо чобітки вам відразу підходять за розміром, це, швидше за все, підробка.

Визначаємо оригінальні уггі за ознаками справжності

UGG Australia постійно намагається захистити своїх покупців від підробок, тому постійно вдосконалюють ознаки автентичності своїх чобітків. Так, з 2010 року компанія використовує спеціальні бірки і наклейки на упаковці з голограмою – зображенням сонця, яке змінює свій колір з чорного на білий при повороті на 90 градусів. Усередині лівого чобітка повинна бути вшита бірка із зазначенням розміру і матеріалів виробу; якщо такої немає, на устілці повинна бути наклейка. Така ж наклейка повинна бути і на упаковці уггів – коричневої картонній коробці.

З 2013 року компанія UGG Australia почала друкувати на бірках всередині чобітків QR-код, який можна зчитати за допомогою телефону і переконатися в достовірності купленої пари. З іншого боку цієї бірки ви побачите 3D-голограму з рухомим сонечком. Однак у уггів від 2014 року такої голограми вже немає, їхня справжність підтверджується QR-кодом, що веде на офіційний сайт виробника.

І пам'ятайте! Оригінальні уггі шиються тільки з якісних матеріалів, з-за чого просто не можуть коштувати дешево.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас