Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо дитячі черевики на сезон холодів: найкращі поради для батьків

Вибираємо дитячі черевики на сезон холодів: найкращі поради для батьків

Справжні холоди вже зовсім на носі. А це значить, що пора прибирати подалі легкі речі і готуватися до сезону морозів. І перше, про що ви повинні подумати, перебираючи дитячий гардероб – це взуття дитини на холодну осінь і зиму. В даній статті піде мова про все, що ви повинні знати і обов'язково враховувати, вибираючи дитяче взуття на сезон холодів.

Дощ, холод, вітер, сніг і сльота: все це – невід'ємні атрибути осінньо-зимового сезону. Щоб мінімізувати ризик простудних захворювань в сезон холодів, дитячі ніжки обов'язково повинні залишатися в теплі і сухості. Загляньте в інтернет-магазин https://tavi.in.ua/ - тут ви зможете придбати хороше утеплене взуття для дітвори за дуже демократичними цінами. А ми розповімо, як і що краще вибрати.

Черевики для дитини: одвічна проблема?

Купівля дитячого взуття – вічна проблема всіх батьків, особливо, якщо мова йде про черевики або чобітки. І не завжди тому, що молоді батьки хочуть заощадити на взутті малюка. Але також тому, що дітлахи ростуть дійсно швидко, і те, що ідеально підходило в цьому сезоні, напевно вже буде мале в наступному. І з цим ви нічого не можете вдіяти, поки дитяча ніжка не перестане рости.

За словами експертів, до 10-річного віку ніжки дитини закінчують своє зростання і розвиток на 80% (у хлопчиків) або 90% (у дівчаток), але повністю цей процес зупиниться лише у віці близько 14 (у дівчаток) або 16 років (у хлопчиків). Це означає, що вам доведеться купувати нове взуття щороку, поки чаду не виповниться 10, а після цього – кожні два роки. І це ще оптимістичний прогноз. Враховуйте також, що малеча дуже енергійна, і дуже швидко зношує навіть якісне взуття.

Чи варто витратитися на якісні дитячі черевики?

З огляду на факт, що кожну пару взуття дитині потрібно оновлювати щороку, багато батьків не готові або не мають можливості витрачатися на якісне взуття. Але, насправді, економити на дитячому взутті на шкоду якості ні в якому разі не варто, адже комфорт і здоров'я вашого чада повинні бути на першому місці. Тому не робіть вибір на користь 3-4 недорогих пар, а краще купіть дві (щоб було взуття на зміну), але якісні і такі, що ідеально сидять на ніжці дитини. А заощадити можна, скориставшись розпродажами чи пошукавши дитяче взуття в магазинах типу outlet або якісного вітчизняного виробництва.

Що враховувати при виборі дитячого взуття на холодний сезон?

Стійкість до води і вологи

Це, мабуть, найбільш важлива характеристика для осіннього і зимового взуття дитини. Сніг або дощ, неважливо, яка погода, а ніжки вашого малюка завжди повинні залишатися сухими. Промокаюче взуття – кошмар для кожного з нас, а дитині воно може нашкодити ще сильніше. Тому вибирайте взуття, яке зшита з непромокальних матеріалів або має водовідштовхувальне покриття.

Резинова підошва

Вона просто необхідна на сезон заморозків, сльоти та ожеледиці. Дітлахи люблять гуляти в будь-яку погоду, і ви повинні бути впевнені, що слизька дорога не стане причиною падінь і травм. Резинова підошва – найбільш стійка на льоду і сльоті.

Зручні та надійні застібки

Чим молодша дитина, тим складніше. Шнурівка, кнопки і змійки – ідеальні застібки для взуття, але маленьким дітям складно з ними впоратися. Залежно від віку крихітки, вибирайте взуття з відповідними застібками: до 4 років ідеально підійдуть липучки і змійки, а в міру дорослішання вже можна купити черевики і на шнурівці.

Натуральне хутро або шерсть всередині

В наші морози без теплої натуральної підкладки у взутті нікуди. Найкращим вибором для дітей, звичайно ж, стануть натуральні матеріали – хутряна або вовняна підкладка. Вони подарують тепло дитячим ніжкам навіть в саму непогоду і забезпечать максимальний комфорт.

Як підібрати правильний розмір?

Нехай дитина стане рівно на аркуш паперу і повністю розправить стопу і пальчики. Обведіть обидві стопи і виміряйте – розмір тієї, що більша, і буде правильним. Якщо довжина дитячої ніжки не відповідає чіткому розміру, а знаходиться десь між двома розмірами, купуйте взуття більшого розміру. У будь-якому випадку осінні і зимові черевики носяться на теплий носок, і трохи вільного простору у взутті зайвим не буде.

Взуйте дитину і попросіть походити кілька хвилин. Якщо взуття мале, вона не зможе нормально ходити, якщо велике – буде виглядати злегка незграбно. Якщо вам здається, що все добре, і взуття підходить, зніміть його і огляньте дитячу ніжку – на ній не має бути почервонінь тому, що взуття тисне або пережимає в будь-якому місці.

Корисна порада: Якщо у вас дошкільник, регулярно вимірюйте його ніжку. Робити це рекомендується мінімум кожні 6-8 тижнів, щоб побачити, як тільки зміниться її розмір. Також пам'ятайте, що в середньому ніжки малюка виростають на два розміри щороку до 4-річного віку і на один розмір – до віку 10 років. Після цього нога дитини також буде рости, але вже не такими швидкими темпами, до 14-16 років.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас