Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як не помилитися, вирішивши подарувати дитині велосипед на новорічні свята?

Як не помилитися, вирішивши подарувати дитині велосипед на новорічні свята?
 

Дитячий велосипед може стати прекрасним подарунком до новорічних свят, будь то велосипед з батьківською ручкою, який вперше познайомить малюка з велопрогулянками, або справжній «дорослий» транспорт для юного велосипедиста. Звичайно ж, зима – не сезон для таких покупок. Плюс в тому, що зараз можна купити чаду такий подарунок з хорошою знижкою, а от мінус полягає в складності вибору, адже подарунок повинен бути все ще актуальним, коли настануть теплі весняні та літні місяці. То як же не помилитися з вибором?

Вибирайте дитячий велосипед відповідно до віку дитини

Обов'язково врахуйте, що малюк зможе кататися на обновці тільки через півроку. Виходячи з цього, і вибирайте подарунок. Найкращим вибором для найменших стануть велосипеди з батьківською ручкою або беговели. Якщо ж дитині вже виповниться 3-4 рочки, можна купити беговел або дитячий триколісний велосипед – в цьому віці у дітей вже розвивається достатня сила і координація, щоб крутити педалі.

Більш старшим дітлахам можна придбати і справжній двоколісний велосипед (нехай навіть з підстраховочними колесами). Знову ж таки, тут вам потрібно знати вік дитини і хоч приблизно вгадати, яким буде її зріст до літа. Адже саме від нього залежатиме розмір транспортного засобу. Так, на зріст 110-120 см підійдуть моделі з 16-дюймовими колесами; на 120-135 см варто вибрати колеса в 20 дюймів, а далі вже йдуть дорослі велосипеди з 24-дюймовими колесами.

Зверніть увагу! Щоб дитина могла користуватися велосипедом максимально довго, вибирайте транспортний засіб з регульованою висотою керма і сидіння!

Велосипед повинен бути міцним, а не важким

Звичайно, транспортний засіб дитини має бути якісним. Але разом з тим дитина має бути в змозі його підняти і успішно ним маневрувати під час їзди, що просто неможливо, якщо велосипед занадто важкий. Крім того, врахуйте, що малюк в будь-якому випадку падатиме, а значить, він повинен зуміти і підняти велосипед. Плюс, занадто важкий транспорт може стати причиною більш серйозних травм, якщо при падінні велосипед опиниться зверху.

Передачі, гальма та інші важливі деталі

• Не рекомендується вибирати велосипеди з перемиканням передач маленьким дітям. Як мінімум, передачі можуть з'явитися, коли дитина перейде на 20-дюймові колеса, не раніше. Справа в тому, що їх складно перемикати і легко заплутатися, що дуже ускладнює їзду і управління велосипедом.

• Гальма в дитячих велосипедах можуть бути як ручні, так і ножні. Якщо ви вибираєте модель з ручними гальмами, переконайтеся, що ці рукоятки буде зручно тримати дитячими ручками. А краще, щоб у дитини в будь-якому випадку була можливість пригальмувати ногами – злегка прокручуючи педалі назад. Ножні гальма дітям підходять безперечно краще.

• Захист на велосипедному ланцюзі – хороша ідея. Він запобіжить безлічі неприємностей і дитячих сліз.

Подумайте про аксесуари!

Якщо ви не впевнені в тому, що зможете вибрати правильний дитячий велосипед в подарунок, або що він все ще підходитиме чаду через півроку, можете витратитися на хороші велоаксесуари. Що можна вибрати:

- Одяг зі світловідбиваючими елементами, щоб малюка завжди було видно на дорозі.

- Стильний і якісний шолом із зображенням улюблених героїв і персонажів.

- Дитячі рукавички для їзди на велосипеді – з ними долоньки не будуть ковзати при управлінні транспортом, та й виглядають вони, чесно кажучи, круто!

- Наколінники і налокітники – без них, як і без шолома, нікуди.

Велосипед і все для велопрогулянок – дійсно вартий подарунок для кожної дитини. З ним чадо буде з задоволенням і користю для здоров'я проводити час на вулиці, адже згадайте, скільки щасливих і веселих спогадів пов'язано у вас з їздою на велосипеді!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас