Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 поширених помилок, які роблять батьки при покупці дитячого взуття

5 поширених помилок, які роблять батьки при покупці дитячого взуття

Вибір дитячого взуття сьогодні – справа непроста. По-перше, сучасні магазини представляють настільки широкий асортимент за дизайном і якістю, що розгубитися може кожен. По-друге, потрібно врахувати ще і комфорт, і здоровий розвиток дитячої ніжки, і правильно вибрати розмір (а малюк не завжди скаже, якщо взуття тисне або занадто вільне). По-третє, незважаючи на те, що дітки швидко виростають з купленої пари, коштує хороше дитяче взуття чимало, а значить, з першого разу потрібно зробити безпомилковий вибір.

У мережі, в тому числі і на нашому сайті, ви напевно вже не одну статтю прочитали про те, що варто врахувати при виборі нової пари взуття для дитини. Але, незважаючи на таку підготовку, багато батьків продовжують здійснювати одні й ті ж самі помилки. Тому сьогодні ми поговоримо про найпоширеніші з них і дамо корисні поради в кожному окремому випадку.

Помилка #1: Вибирати занадто жорстке, тверде взуття, щоб захистити ніжку малюка

Чому це погана ідея: М'язи стопи маєть розвиватися, щоб підтримувати її самостійно. Занадто жорстке взуття послаблює м'язи стопи, в результаті чого дитина частіше спотикається і не витривала при тривалих прогулянках.

Замість цього: Шукайте дитяче взуття, яке повністю захищає маленьку ніжку від нерівної поверхні, каменів і т.д., але при цьому з гнучкою підошвою. Це дозволить м'язам стопи розвиватися і робити свою роботу. Хороший тест: спробуйте зігнути взуття навпіл і переконайтеся, що підошва достатньо гнучка.

Помилка #2: Вибирати мініатюрні версії дорослого взуття (в'єтнамки, ковбойські чоботи і т.д.)

Чому це погана ідея: Дитяче взуття має шитися спеціально під дітей і дозволяти їм робити те, що вони роблять найкраще – грати. Взуття, яке зшита за дорослим зразком, тільки меншого розміру, не забезпечує всього, що важливо для розвитку правильної ходи: гнучкості, підтримки, правильного положення стопи при ходьбі.

Замість цього: Уникайте жорсткої підошви і каблуків, а також шльопок, високих чобіт і кроксів – вони спотворюють ходу. Робіть вибір на користь м'якого, гнучкого взуття, що ідеально сидить по формі дитячої ніжки – тобто такого, що забезпечує максимально природне положення дитячої стопи при ходьбі. Підбирайте взуття під форму ніжки, не під решту одягу. Регульована ширина завдяки шнурівці або липучкам, додатковий м'який шар, гнучка підошва і м'який матеріал зверху – все це дуже важливо. А красиве і нарядне дитяче взуття залиште для особливих випадків і не давайте чаду ходити в ньому більше пари годин.

Помилка #3: Купувати взуття трохи на виріст

Чому це погана ідея: Батьки часто піддаються спокусі купити дитині взуття злегка на виріст, щоб вона носила його довше. Але це означає, що взуття малюкові не підходить, через що збільшується ризик спотикань і падінь. Тому не варто купувати дитяче взуття навіть на розмірчик більше.

Замість цього: Купуйте чаду взуття, яке підходить ідеально. Підбирайте його, приміряючи в магазині або вимірявши ніжку і зіставивши з розмірною таблицею, якщо ви купуєте взуття онлайн. Взуйте дитину в обновку і переконайтеся, що між носком взуття і краєм її пальчиків поміщається ваш палець, а також, що задник не ковзає і не зіскакує при ходьбі.

Помилка #4: Купувати малюкові мокасини і черевики з гладкою підошвою, коли він вже добре ходить

Чому це погана ідея: Перше взуття для малюків, як правило, має гладку шкіряну або текстильну підошву, щоб полегшити навчання ходьбі. Але коли дитина вже впевнено ходить, їй потрібне повноцінне взуття з «дорослою» - більш чіпкою - підошвою.

Замість цього: Як тільки чадо навчиться ходити, купуйте йому взуття з якісною і чіпкою підошвою, яка забезпечить йому стійкість.

Помилка № 5: Вважати, що взуття все ще підходить дитині, якщо вона не скаржиться

Чому це погана ідея: Деякі батьки вважають, що взуття все ще підходить малюкові, поки він не скаже, що воно боляче тисне. Насправді ж, далеко не всі діти говорять про те, що взуття стає занадто тісним і незручним.

Замість цього: Перевіряйте розмір дитячих ніжок приблизно кожні два місяці, щоб переконатися, що у них не було сплеску зростання, і вони не виросли з купленої пари. Також ви можете оцінити візуально, чи не тисне і не натирає взуття: після того, як чадо розбується, огляньте його ніжки на предмет почервоніння, мозолів і надавлених ділянок. А ще ви можете просто побачити, коли малюк узувається, що маленькі пальчики впираються в носок взуття. У будь-якому з цих випадків дитині потрібно купити нову пару взуття.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас