Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Створюємо в будинку атмосферу лофту

Створюємо в будинку атмосферу лофту

Любите усе сучасне і новаторське? Відкриті планування і багато повітря, цеглу, бетон і сталеві поверхні? Це означає, що я потрапила в точку, стиль лофт – якраз те, що вам треба, і про нього сьогодні ми поговоримо.

Лофт легко приживеться і у квартирі, і в заміському будинку. Давайте розберемо його ключові особливості.

1. Колір

Яскравих відтінків повинно бути не багато, краще основний один, використовуйте колір розумно і економно. При фарбуванні стін не більше 25 відсотків стін варто покривати фарбою. Одна яскрава стіна додасть інтер'єру екстравагантності, а цегляна біла або приємного тону стіна виділить потрібну вам зону. Фарбуванням виділяйте зони, наприклад, обідню або зону відпочинку. Якщо чисті кольори вам не до смаку, то чудово підійдуть складні і приглушені (сіро-сині, брудно-зелені). У тому ж відтінку додайте і декор: картини, фоторамки, вази, трохи текстилю.

Лофт – дуже ексклюзивний стиль і має на увазі індивідуальність хазяїна будинку, тому при виборі колірної палітри зрозумійте, чого чекаєте: емоційності, стриманої естетики або суміші і того, і іншого. Важливо пам'ятати, що підлогу, плінтуси і віконні рами краще виконати з натурального дерева і нейтральної гамми, щоб не виділятися, а злитися з основним інтер'єром.
квартира в стилі лофт
квартира в стилі лофт

2. Стіни

Де б ви не жили, в приватному будинку або квартирі, проведіть аналіз стін на наявність голої цеглини або бетону, в крайньому випадку підійде однотонне фарбування, воно так само додасть простору і навіть фону для цікавих декоративних елементів. Введіть свої індивідуальні акценти: сміливі кольори, стіни із склоблока, елементи з нержавіючої сталі, мозаїку… Головне, що таких елементів повинно бути небагато, дозовано.
квартира в стилі лофт
квартира в стилі лофт

3. Підлога

Дуже класно, якщо ви – володар старої дерев'яної підлоги, вона зачарує вас своїм духом, практичністю і довговічністю. Якщо ж ви власник сучасного будинку, то допоможе вам паркетна дошка, ну або ламінат, у разі потреби доступнішого за ціною покриття. Прозонувати можна легкими килимками, щоб розділити зони. Наприклад флокаті порадує ваші ніжки після напруженого дня. А ось у ванні я б радила використати максимально практичні матеріали: мозаїку або велику плитку, сміливо можна вибирати поверхні під дерево або камінь.
квартира в стилі лофт
квартира в стилі лофт
квартира в стилі лофт

4. Тканини

При виборі текстилю звертайте увагу не на колір і фактуру, а на малюнок, оскільки нам треба поєднати лоск з грубою і суворою обробкою. Наприклад старе затерте шкіряне крісло і оксамитове покривало-ідеальна пара. Зупиніть свій вибір на текстилі з великим малюнком, наприклад клітині, або ж чудово підійде анімальне забарвлення під зебру або леопарда. Також можу запропонувати використати замшу і фетр.

На вікна вибирайте жорсткіше і чіткіше оформлення, наприклад дерев'яні жалюзі. Непоганим варіантом можуть стати і рулонні штори, звичайно без малюнка.
квартира в стилі лофт
квартира в стилі лофт

5. Кухня

Фасади краще використати найпростіших форм, у світлому дереві, білі або металік, але обов'язково матові поверхні. Верхні ящики можна зробити відкритими. Нержавіюча сталь – частий гість на лофтовій кухні у вигляді кухонного фартуха. Навіть якщо ви і готуєте часто, то привести в порядок ці зони не складно. Робочий стіл-острів виконуватиме як функцію розділення простору, так стане і зоною посиденьок і приготування їжі. Ретро холодильник, лаконічні освітлювальні системи, сталева плита – найправильніший вибір для вашої кухні.
квартира в стилі лофт
квартира в стилі лофт

6. Спальня

Ліжко – звичайно ж в центрі уваги, і краще зі світлого дерева. Місця для зберігання речей легкі і непомітні, шафи простої лаконічної форми від стіни до стіни. Можна використати дзеркало максимально великого розміру, щоб посилити відчуття простору. Постільна білизна – світла однотонна або з мінімумом малюнка. Лаконічні джерела світла як верхнього, так і додаткові в узголів'ї ліжка. Не забувайте про рослини, але вони не мають бути ніжними і крихкими, в цій стилістиці вибирайте в якості декору квіти великі і графічні, наприклад, сукуленти.
квартира в стилі лофт
квартира в стилі лофт

7. Ванна

Чистота – запорука успіху ванни в лофті. Для любителів полежати в розкішній ванні підійдуть ванни на лапах або суперсучасні і наворочені. За таким же принципом вибирайте і рукомийник: або ретро, або екстрамодні. Душову кабіну краще брати з лієчкою в стелі.

Мозаїчна плитка – зазвичай однотонної гамми і покриває і підлогу, і стіни. А матово-морозне скло і матова кераміка підкреслять кожен слід від води або відбиток пальця, залишені хазяїном будинку.
квартира в стилі лофт
квартира в стилі лофт

Повторити атмосферу лофту або хоча б його настрій в квартирі не складно. Головне – це бажання, ваша фантазія, ну і звичайно фінансові можливості. Хоча якщо вже хочеться жити в лофті, то така можливість знайдеться завжди!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас