Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як обставити будинок меблями: корисні поради експертів

Як обставити будинок меблями: корисні поради експертів
 

Порожня кімната після ремонту, безумовно, надихає! Нам так подобається придумувати, що і де буде стояти, і якою стильною і затишною в результаті вона стане. Але щоб так і було, підбирати і розставляти меблі в кімнаті потрібно продумано і з розумом. Незважаючи на те, що меблювання буде залежати від ваших смаків, розміру кімнати і її призначення, є все ж загальні поради дизайнерів, які допоможуть обставити кімнату меблями найбільш вдало.

Порада 1: Створіть один основний акцент, навколо якого буде будуватися решта інтер'єру

Немає жорстких правил щодо меблювання тієї або іншої кімнати. Але при цьому враховуйте, що в кожному приміщенні є, скажімо так, фокусна точка. Це головний акцент, який ви б хотіли підкреслити. Це може бути місце біля каміна, велике вікно з гарним видом і т.д. Облаштовуйте кімнату меблями навколо цієї фокусної точки, відштовхуючись від неї, щоб вона залишалася в центрі уваги.

Порада 2: Залиште кімнату максимально просторою

Ви завжди хочете бачити відразу всю кімнату, входячи в неї – без перешкод на своєму шляху. Та й жити в просторій, легкій обстановці набагато затишніше і комфортніше. Тому постарайтеся не захаращувати кімнату меблями, розміщуйте в ній тільки те, що потрібно для вашого комфорту, зберігання речей і практичності. А всі непотрібні меблі (навіть найдрібніші) віддайте або продайте, щоб вони не захаращували дорогоцінний простір.

Порада 3: Не ставте меблі тільки по периметру

Цим грішать багато людей, адже далеко не у всіх нас житлоплоща дозволяє розміщувати меблі посеред кімнати. Проте інтер'єр буде виглядати набагато цікавіше і жвавіше, якщо і в центрі кімнати буде хоч трохи меблів. Наприклад, великий диван доречно поставити саме під стінку, але біля нього можна кинути килим, а на нього поставити журнальний столик і пару пуфиків.

Порада 4: Подбайте про спілкування

Яким би обмеженим не був простір у вашій квартирі, обов'язково знайдіть і обладнайте місце, де ви зможете спілкуватися з друзями. Краще, якщо воно буде розташоване біля тої самої фокусної точки, про яку ми говорили на самому початку. Поставте зручний диван або хоча б пару-трійку зручних крісел або пуфів, розташованих обличчям один до одного – тут ви зможете проводити час з друзями та родичами, спілкуючись в приємній і невимушеній обстановці.

Порада 5: Облаштуйте зручне місце для обідів і вечерь

В ідеалі кухонний стіл зі стільцями повинен розташовуватися в центрі кухні або їдальні. При цьому, якщо над ним висить люстра, переконайтеся, що вона не закриває огляд кожного, хто присутній за столом. А по периметру кухні розташуйте гарнітур з усіма необхідними шафками, ящиками та поличками, а також додатковим освітленням.

Порада 6: Обставляючи кухню, думайте про функціональність

Щоб визначити, які меблі вам потрібні на кухні, подумайте, як ви використовуєте її простір. Якщо ви любите готувати і влаштовувати посиденьки, крім стандартного гарнітура вам варто встановити ще і пересувний острів, який може послужити як додатковою робочою поверхнею, так і столиком, за яким можна затишно посидіти тісною компанією. Любите збирати великі компанії гостей? Тоді витратьтеся на хороший розкладний стіл і зручні стільці. А додаткові місця для сидіння можна забезпечити за рахунок стільців-табуреток, які можна заховати під стіл.

Порада 7: Облаштовуючи спальню, дотримуйтеся простоти і затишку

Всім нам подобається, прокидаючись, дивитися у вікно. Тому, якщо у вас гарний вид з вікна, розташуйте ліжко біля нього. Потім купуйте потроху решту необхідних меблів: приліжкові тумбочки, шафу або комод, настільні лампи і т.д. Вибираючи колір стін і меблів для спальні, дотримуйтеся простих нейтральних відтінків, а родзинку внесіть за допомогою текстилю та інших дрібниць.

Порада 7: Ретельно виміряйте кімнату

Дуже ретельно виміряйте кімнату (з огляду на двері і вікна) перш, ніж купувати меблі. Щоб уявити, як меблі впливатимуть на вільний простір, ви можете за її розмірами наклеїти смужки малярської стрічки на підлогу – так ви наочно побачите, скільки місця займуть меблі, а скільки простору залишиться. Чи вистачить місця, щоб розкласти диван? Чи буде зручно ходити по кімнаті?

І найголовніше – не накопичуйте мотлох! Він відволікає увагу від всієї краси кімнати і ретельно продуманого інтер'єру.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас