Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пазли – захопливе й корисне дозвілля

Пазли – захопливе й корисне дозвілля

На думку психологів, складання пазлів надзвичайно корисне для малюків. Складанки сприяють розвитку уваги, образного й логічного мислення, вчать правильно сприймати зв’язок між частиною та цілим, розвивають дрібну моторику.

Купуючи пазли, слід керуватися віком і рівнем розвитку дитини. Вони різняться за розміром і кількістю елементів, матеріалами, складністю і розміром кінцевого зображення. На упаковках пазлів здебільшого зазначено обмеження за віком: від 3 років. Це зумовлено тим, що теоретично маленька дитина може проковтнути дрібну деталь. Та насправді малюк може вправлятися з пазлами й у молодшому віці, але поруч обов’язково мусить бути хтось із дорослих. Також варіант для крихіток – придбати кубики з картинками або великий м’який пазл-килимок.

Трохи старших дітлахів можна зацікавити, вибравши пазли з героями улюблених мультиків або симпатичними тваринками. Та зважайте, що персонажів не повинно бути забагато! Для 4–6-річних малюків краще купувати складанки не з фото, а з мальованими картинками – їх легше збирати. Починайте з мінімальної кількості деталей, адже завеликі пазли швидко втомлюють. Не хвилюйтеся – панно з 1000 деталей у вас іще попереду!

Дитина зможе впоратися з пазлом сама тільки після того, як ви разом складете його кілька разів. Коли малюк подорослішає, то буде готовий до складних малюнків чи фото з великою кількістю деталей. Але й тоді він потребуватиме вашої допомоги та підтримки. Спільне збирання пазлів – чудовий варіант сімейного дозвілля! Не забувайте хвалити дитину щоразу, коли вона закінчує зображення – незалежно від рівня його складності та досвіду вашого малюка у цій галузі. Акцентуйте увагу на тому, що копітка праця з багатьма деталями дала гарний результат – красиву цілісну картинку!

За матеріалами сайту posnayko.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас