Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Догляд за шкірою після лазерного омолодження

Догляд за шкірою після лазерного омолодження
 

Лазерне омолодження – безпечна і ефективна процедура, що дозволяє повернути шкірі молодий і здоровий вигляд. Вона не тільки стимулює вироблення колагену, необхідного для щільності і підтягнутості шкіри, але і здатна значно допомогти при таких проблемах, як акне, розацеа і судинні зірочки.

Незважаючи на те, що лазерне омолодження нешкідливе і безпечне, вашій шкірі все ж знадобиться якийсь час на відновлення після процедури. І ви можете допомогти їй відновитися швидше, якщо будете слідувати простим порадам...

Інтенсивно зволожуємо шкіру

Після лазерного омолодження дуже важливо постійно зволожувати шкіру до її повного відновлення. Це допоможе запобігти утворенню струпів і прискорить процес відновлення шкіри після лазера. Відразу ж після процедури вам, швидше за все, пропишуть мазь типу вазеліну.

Очищати ділянку шкіри, яка піддавалася впливу лазером, потрібно 4-5 разів на день, а потім наносити мазь, щоб шкіра не пересихала. Якщо ви користуєтеся косметикою, яка містить ретинол або гліколеву кислоту, на якийсь час від неї доведеться відмовитися. Лікар повідомить вам, коли до цих продуктів можна буде повернутися знову.

Знімаємо набряклість

Невелика набряклість шкіри після впливу лазером – це нормально. Щоб впоратися з нею, можна прикласти пакетики з льодом. Також ваш лікар може прописати вам стероїди, щоб зменшити набряклість на обличчі. Сон в положенні з піднятою головою (просто покладіть під голову на одну подушку більше) також може допомогти. А якщо шкіра болить після процедури, можна випити і легке знеболювальне.

Мінімізуємо почервоніння або потемніння шкіри

Після лазерного омолодження на шкірі можуть з'явитися садна, також вона може лущитися протягом декількох днів. Як тільки процес лущення закінчиться, ви зможете користуватися декоративною косметикою без масел, щоб приховати почервоніння, яке зазвичай тримається 2-3 місяці. Органічна косметика стане ідеальним вибором в даному випадку.

У людей з темною шкірою після лазерного омолодження може з'являтися гіперпігментація або потемніння шкіри. В цьому випадку можна скористатися відбілюючим кремом.

Захищаємо шкіру від сонця

Після лазерної процедури шкіра буде набагато більш чутливою до сонця. Її необхідно ретельно захищати від ультрафіолету, щоб уникнути пошкодження і появи темних плям. Для цього використовуйте сонцезахисний крем широкого спектру, що захищає від UVA і UVB променів, з SPF фактором не менше 30.

Протягом дня наносіть сонцезахисний крем повторно кожні 2-3 години. Чутливу шкіру навколо очей захищайте додатково за допомогою сонцезахисних окулярів. Також хороша ідея – одягти капелюх, який створить тінь і додатково захистить шкіру обличчя.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас