Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити будь-яку квартиру просторішою

Як зробити будь-яку квартиру просторішою

Яких би розмірів була ваша квартира, 30 або 150 квадратних метрів, місця в ній ніколи не буде достатньо. Тому, зібравши всі свої знання, я вирішила їх підсумувати прийомами, які працюють і дозволять вам візуально зробити приміщення просторішим.

1. Тональність віконних штор повинна бути максимально близькою до стін, а фактури не щільними, наприклад, із бавовни. Розмістивши карниз на стелі, ви зможете зробити отвір вікна ширшими. А розвантажене від книжок, декору і квітів підвіконня, зробить вікно світлішим та легшим.
зробити квартиру просторішою
2. Розгляньте варіант підвісних та «літаючих» меблів, навіть ліжка – реалізувати це не дуже складно. А чим менше декору у вас на видному місці, тим менше почуття захаращеності.
зробити квартиру просторішою
3. Пастель в інтер'єрі – ідеальний вибір і для меблів, і для стін і підлоги. Індивідуально пошитий текстиль, об'єднає все в однин гармонійний простір.
зробити квартиру просторішою
4. Для крихітних кімнат ідеально підійдуть меблі-трансформери. Відмовтеся від великих меблів на користь трохи зменшених копій. Високі стелажі або шафи під стелю, зроблять ваше приміщення вищим. Великі речі і книги на відкритих полицях приберіть вниз, а на рівні очей залиште щось легше. Глянець або напівглянець і скло добре розширюють простір. Ховайте ваші місця для зберігання від очей, маскуючи, роблячи їх в тон зі стінами.
зробити квартиру просторішою
5. Дзеркало – це безперечний лідер створення ілюзії величезного простору, особливо при його розміщенні біля вікон або дверних прорізів. В крайньому випадку підійдуть дзеркальні фасади шафи.
зробити квартиру просторішою
6. Симетрія в розміщенні, навіть в маленькому просторі, буде доречна. Це стосується не тільки декоративних елементів, а й обробки, наприклад, фарбування стін. При бажанні розширити приміщення, зробіть і стелю, і стіни, і підлогу одного тону.
зробити квартиру просторішою
7. Як же без освітлення? Слід використовувати і загальне верхнє світло, і декоративні підсвічування, та розбити його по зонам: біля дивану, столу, крісла, ліжка ... А якщо направити освітлення на стелю, то відчуття більшої висоти вам забезпечене.
зробити квартиру просторішою
8. Навіть у невеличких кімнатах декор потрібний і важливий. Ефектна картина в ніжній рамі, приверне до себе увагу, відволікаючи від невеликого простору.
зробити квартиру просторішою
9. Двері не завжди нам необхідні, і, якщо можете від них відмовитися, то і заощадите, і отримаєте більше простору та повітря. А якщо в них є гостра необхідність, то двері з матовим склом ідеально підійдуть. А отвори до стелі зараз дуже модні й актуальні.
зробити квартиру просторішою
Все просто, чи не так? Ви теж зможете створити ваше затишне гніздечко якщо поставитеся уважно до деталей оформлення.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас