Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новонароджений: коли всі оточуючі хочуть торкнутися

Новонароджений: коли всі оточуючі хочуть торкнутися
 

Чи вийшли ви з дому з малюком на прогулянку або у справах, чи приймаєте гостей вдома, оточуючі вас люди частенько хочуть торкнутися або потримати дитину. Деякі мами в такі моменти переживають за немовля, іншим же це не подобається, тому що це заважає їм налагодити зв'язок «мама-малюк».

Чи давати людям чіпати вашого малюка, і вже тим більше, чи дозволяти потримати його, вирішувати суто вам. Тим не менш, все ж є кілька порад, якими ми хочемо з вами поділитися.

Як мінімум перед контактом з малюком переконайтеся, що людина не хвора або хоча б не може його заразити. Переконайтеся, що людина чиста і вимила руки; що вона знає, як поводитися з немовлям і як його правильно тримати, щоб не нашкодити. Адже воно ще таке тендітне! І краще давати торкнутися або потримати дитину тільки тим людям, яких ви добре знаєте.

Пам'ятайте: Немає нічого поганого або неправильного в тому, щоб сказати «Ні» у відповідь на прохання потримати чи торкнутися малюка, адже його безпека і комфорт – завжди на першому місці.

Також не рекомендується давати кому-небудь тримати новонародженого, поки йому не виповниться хоча б місяць-два. І в будь-якому випадку дитина не повинна бути на руках у іншої людини занадто довго. Без необхідності не потрібно піддавати дитину взаємодії з мікробами і бактеріями, тому стороннім людям на вулиці все ж краще відмовити в задоволенні торкнутися малюка.

І, мабуть, найважливіше: У немовляти при першому ж бажанні повинна бути можливість повернутися до мами і обійняти її!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас