Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кришталеві люстри: універсальність і вічна класика

Кришталеві люстри: універсальність і вічна класика

Що ми знаємо про кришталь? Знаємо, що цей матеріал здавна вважався символом багатства і благополуччя. Він одночасно і крихкий і міцний, помпезний і стильний. З кришталю виробляють велику кількість предметів, які використовуються в побуті і в комерційних цілях. Посуд, вази, домашній декор, лінзи для телескопів і багато іншого. Не варто забувати і про кришталеві люстри.

З'явившись в 17 столітті в Англії, перша кришталева люстра не отримала визнання. І лише з відкриттям в Царській Росії першого заводу з випуску кришталю, виробництво перейшло на новий рівень. В ті часи купити кришталеву люстру міг собі дозволити далеко не кожен. Дивовижні гірлянди з кришталю прикрашали тільки зали в палацах. З ростом популярності кришталеві люстри стали з'являтися і в будинках знатних вельмож.

Сьогодні ж зустріти кришталеві люстри в інтер'єрі не так складно. Цей елемент світлової композиції не «кричить» про заможність господарів, а лише тонко підкреслює їх витончений смак. Більш того, моделі з кришталю прикрашають не тільки вітальню. Сьогодні гарні вишукані люстри зустрічаються в спальні, передпокої і навіть у ванній кімнаті. Головне правильно підібрати потрібну форму.

Кришталеві люстри – питання вибору

У питанні підбору люстри варто враховувати найважливіший критерій – квадратура приміщення, а також висота стель. Для маленької кімнати не варто купувати громіздкі моделі. Для приміщень з низькими стелями не підійдуть кришталеві люстри з каскадними перепадами. Тут краще замовити компактні моделі, які не притягатимуть до себе особливу увагу, і не стануть захаращувати простір. А ось у великий зал, навпаки, краще купити модель великого розміру з декількома рівнями. Така кришталева люстра стане справжньою окрасою.

Вплив сучасності

На щастя, сучасні виробники світлової техніки змогли трохи вдосконалити кришталеві люстри, оснастивши їх додатковими опціями. Дуже зручні моделі з пультом. Ви зможете вимикати світло, не встаючи з дивану. Зверніть також увагу на можливість регулювання яскравості світлового потоку. Занадто яскраве світло не завжди доречне і може стомлювати очі. А ось бувають події, коли, навпаки, потрібно багато яскравого світла. Багатий асортимент і широкий ціновий діапазон пропонує інтернет-магазин Nasvitlo.com. Тільки тут Ви можете замовити люстри недорого з доставкою в будь-яку точку України: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Івано-Франківськ.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас