Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готель «Косино» (Закарпаття) – термальні води

Готель «Косино» (Закарпаття) – термальні води

Закарпаття – неймовірно мальовничий і цікавий край. Неповторні краєвиди та гостинні люди – не єдине, що приваблює сюди гостей. В багатьох куточках тут є справжні природні скарби, один з яких – термальні води. Поряд з таким цілющим джерелом в Закарпатті побудований готель «Косино».

Закарпаття – неймовірно мальовничий і цікавий край. Неповторні краєвиди та гостинні люди – не єдине, що приваблює сюди гостей. В багатьох куточках тут є справжні природні скарби, один з яких – термальні води. Поряд з таким цілющим джерелом в Закарпатті побудований готель «Косино». Цей сучасний рекреаційно-оздоровчий комплекс користується великою популярністю серед гостей з усієї України а також сусідніх Словаччини, Угорщини, Румунії. Це місце безумовно заслуговує на увагу і окрему розповідь.

Почнемо з регіону. Закарпаття – унікальний за своїми кліматичними умовами край України. Від решти територій його відділяють гори, які захищають від вітрів та створюють унікальний мікроклімат.

Погода тут значно м’якша за інші регіони. Більшість днів року сонячні. Карпати бережуть ще один скарб. Цілющі води. У всьому регіоні десятки, якщо не сотні різновидів. Одні придатні до пиття, інші використовують для купання.

Одна з легенд каже, що мольфарка напоїла Олексу Довбуша водами з Закарпаття, і це зробило його невразливим.

Серед термальних джерел Закарпаття виділяються мінеральні води в Косино.

Вони мають унікальний мінеральний склад. Біля джерел побудовано сучасний готельно-оздоровчий комплекс. В нього входять:
  • дитячий бассейн;
  • великий та малий термальні;
  • прісноводний бассейн.
Великий термальний бассейн працює цілий рік. Він має майже сталу температуру, яка коливається між 39 і 41 градусом за Цельсієм. Неподалік, на території комплексу, є чимало місць, де можна цікаво провести вільний час.

Вода з джерел, яка надходить у басейни, має жовтуватий колір. Вона відноситься до середньо мінералізованих хлоридно-натрієвих. Глибина залягання вод більше 1100 метрів. Приблизно з горизонту в 90 метрів її піднімають насосами та охолоджують з 50 градусів до 41.

Ще один цікавий факт. Склад води в Косино унікальний. В світі є лише два аналоги: води на угорському курорті Гайдусобосло та кілька джерел аж в Новій Зеландії. Втім, вони поступаються за лікувальними якостями тим, що є в Косино.

«Косино» готель і оздоровчий центр європейського рівня

Можна впевнено казати, що «Косино» готель в якому ви відчуєте себе як на кращих курортах Європи. Це місце досить віддалене навіть від центрів Закарпаття – Ужгорода та Мукачево. Найкращий спосіб дістатись сюди – власне авто чи трансфер. На щастя про під’їзд піклуються власники закладу.

Готель розташований в селі Косонь Берегівського району відстань від Мукачево 27 кілометрів, від Ужгорода – 43 кілометри.

Комплекс знаходиться зовсім близько до кордону з Угорщиною. Впливи сусідньої країни помітні і в архітектурі самої будівлі. Притаманний їй стиль називають австро-угорським. В інтер’єрах поєднуються витончений декор, класичні мотиви та простір.

Біля головного в’їзду на територію знаходиться просторий паркінг, який цілодобово охороняють. Поряд з головним корпусом також ‘ зелена зона для прогулянок. Одразу на вході – рецепція, лобі-бар з різноманітними напоями та десертами. Поряд знаходиться затишна і дуже атмосферна фан-зона братів Кличко.

З перших хвилин тут ви відчуєте, що зробили собі чудовий подарунок. Цей готель – один з найкращих у всій Україні і виділяється навіть на фоні аналогічних закладів преміум-сегменту.

Готель підходить для відпочинку парами та сімейної відпустки.

Більшість номерів готелю знаходяться на верхніх поверхах головного корпусу. Тут є варіанти для розміщення на одну людину, пару чи велику родину.

Серед додаткових зручностей, які доступні тут:
  • безкоштовне підключення до інтернету через Wi-fi;
  • ігрові кімнати, цікавий та безпечний майданчик для дітей;
  • сейфи в номерах;
  • банкомат;
  • ресторан;
  • в кожному номері є халати, капці, рушники та туалетно-косметичні засоби.
Для всіх гостей передбачено приємний бонус! При поселенні на вас очікує пляшка вина та корзина з фруктами. Персонал спілкується українською, російскою, англійською та угорською мовами.

Харчування в готелі

Звісно, якісний відпочинок неможливий без поживного та добре організованого харчування. В готелі Косино є комфортний ресторан, в меню якого українські, угорські та європейські страви.

Харчуватись тут можна тричі на день і за принципом шведського столу. Для дітей до 12 років харчування безкоштовне. Всі продукти найвищої якості.

Поїсти або провести час за напоями можна в кількох цікавих місцях на території комплексу:
  • Ресторан «Чарда». Родзинка його меню – угорські страви. Бограч, торгоня, гуляші не залишать вас байдужими. Є дуже багато страв з м’яса, риби, дичини, дуже ситні супи.
  • Лоббі бар, я якому є напої від соку та кави до елітних марок алкоголю.
  • Кальян бар. Це єдине місце на території, призначене для паління. Тут доступні кілька видів кальянів, коктейлі та легкі закуски.
  • Аква бар. Працює в басейні в теплу частину року. Тут запропонують десерти, прохолодні напої.

Оздоровлення

Основний лікувальний засіб тут – вода. Її ефекти:
  • наповнює організм залізом, яке концентрується в червоних кров’яних тільцях і покращує їхню здатність переносити кисень по організму;
  • підвищує концентрацію кальцію в організмі, що покращує стан кісток;
  • підтримує функції нервової системи завдяки вмісту натрію і калію;
  • покращує стан шкіри, нігтів та волосся завдяки вмісту цинку;
  • насичує селеном, що необхідний для синтезу гормонів щитовидної залози;
  • сприяє нормалізації рівня цукру в крові;
  • зменшує рівень запальних процесів в організмі;
  • покращує роботу периферичної нервової системи, сприяє виведенню холестерину.

Готель «Косино»: ціни

Для відпочиваючих дуже важливе питання цін. Варто сказати що вартість відпочинку в готелі «Косино» досить висока. Але за витрачені гроші ви отримуєте послуги преміум рівня.

Для тих, хто хоче посилитись в готелі, діють різноманітні знижки, спеціальні пропозиції та пакети послуг. Літні люди, сім’ї та інші категорії гостей можуть користуватись послугами термальних басейнів комплексу за зниженими цінами.

Також можна поселитись в інших готелях Косино і відвідувати купальні за спеціальним абонементом.

Сподіваємось, стаття була для вас корисною. Приємного вам відпочинку в Закарпатті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас