Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про те, як правильно заварювати різні сорти чаю + поради з приготування смачних гарячих і холодних чаїв

Про те, як правильно заварювати різні сорти чаю + поради з приготування смачних гарячих і холодних чаїв
 

Чашечка смачного ароматного гарячого або холодного (в залежності від погоди) чаю – що може бути прекрасніше? Але щоб цей напій міг «розкритися» на всі 100%, дуже важливо не тільки купити хороший чай, а й знати, як краще заварити кожен з його сортів. Тому далі ми розповімо про правила приготування чаїв різних сортів, а також дамо кілька порад щодо того, як зробити гарячий і холодний чай максимально смачним. Отже, про все по порядку...

Як правильно заварювати чай різних сортів

Щоб заварити смачний чай, покладіть в чашку 1-2 чайних ложки заварки і:

- чорний чай заварюйте водою 90-100°С протягом 3-5 хвилин; - трав'яний чай заварюйте водою 90-100°С протягом 3-5 хвилин;

- зелений чай заварюйте водою 75-85°С протягом 1-3 хвилин;

- білий чай заварюйте водою 75-85°С протягом 3-4 хвилин;

- чай улун заварюйте водою 75-85°С протягом 3-5 хвилин;

- чай пуер заварюйте водою 90-100°С протягом 3-4 хвилин.

Як заварити смачний гарячий чай

• Щоб чай був міцніший, не потрібно заварювати його довше (якщо це тільки не трав'яний чай). Так він стане гіркішим, але не міцнішим. Якщо ви любите більш міцний чай, просто додайте більше заварки (сухих чайних листочків).

• Як правило, для заварювання однієї чашки чаю використовується одна чайна ложка (2г чаю). Крім цього ви можете покласти добавки (трави, сушені фрукти і їх скоринки). У випадку з більш слабкими чаями, як зелений або улун, можна покласти на одну чайну ложку більше.

• Тала вода ідеально підходить для приготування чаїв, але це зовсім не обов'язково. Постарайтеся використовувати для приготування ароматного напою свіжу холодну воду – краще проточну (якщо у вас є відповідний фільтр), щоб в ній були бульбашки кисню. Так смак чаю розкриється сильніше.

• Нагріваючи воду для чаю, постарайтеся не доводити її до кипіння, інакше з неї почне вивільнятися кисень, через що смак чаю так і не розкриється.

• Деякі чаї можна заварювати по 2-3 рази, і кожного разу в них будуть розкриватися нові нотки. До них відносяться улун, зелений, білий чай і пуер. Спробуйте, можливо, друга заварка вам сподобається навіть більше, ніж перша!

Як приготувати смачний холодний чай

• Для приготування холодних чаїв використовуйте в два рази більше заварки, ніж зазвичай – тільки так смак холодного чаю буде таким же насиченим.

• Додавайте цукор, мед або інший підсолоджувач, поки чай ще гарячий, інакше він не розчиниться.

• Для холодного чаю можна використовувати як заварку, так і чайні пакетики.

Щоб приготувати холодний чай, покладіть подвійну порцію заварки або два чайних пакетика до чашки, до половини залийте гарячою водою рекомендованої температури. Дайте постояти 3-5 хвилин, потім долийте холодної води і витягніть заварку. Наповніть склянку льодом, зверху налийте приготований чай і подавайте.

Смачного!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас