Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 хвилин на сніданок: міф чи реальність

5 хвилин на сніданок: міф чи реальність
 

Тотальна зайнятість сьогодні – не особливість, а норма. Щільний розклад часом жорстко диктує свої умови, і заради того, щоб встигнути все, доводиться чимось жертвувати. Перший час найпопулярнішим «кандидатом на виліт» був сон, проте всі швидко зрозуміли: якщо не виспишся, не буде ані сил, ані бажання втілювати в життя грандіозні плани. І все каміння посипалися на сніданок. Навіщо витрачати час на їжу, якщо з ранку цілком можна обійтися чашкою кави to go?

На жаль, дієтологи не дарма називають сніданок найважливішим прийомом їжі за весь день. Поступово вивільняючи енергію, він допомагає нам прокинутися, «розігнати» організм і бути продуктивними з перших же годин – до самого обіду. Один з найкращих варіантів швидкого і смачного сніданку в літній період – це мюслі. Чому?

По-перше , вони готуються швидко і дуже просто. Влітку так не хочеться стояти біля плити, особливо якщо часу вранці в обріз – так що можливість на швидку руку зробити легкий, корисний і смачний сніданок дуже цінна. І цьому випадку традиційні мюслі АХА – це ідеальний варіант! Можна просто додати улюблений йогурт і насолоджуватися смаком.

По-друге, мюслі – це зернові в раціоні, що дуже важливо для зайнятих людей. Зернові – хороше джерело вуглеводів, клітковини, білка і містять цілий ряд важливих вітамінів і мінералів. Традиційні мюслі АХА – це суміш цільнозернових вівсяних і ячмінних пластівців з додаванням фруктів, ягід, горіхів і гарбузового насіння. Для виробництва мюслі АХА використовуються саме цільнозернові пластівці – вони великі і тонкі. Також пластівці трохи запікаються, що дозволяє в подальшому їх швидко приготувати – просто залити йогуртом або молоком. Запікаються традиційні мюслі АХА без використання масла, меду або цукру!

По-третє, мюслі – це можливість запросто урізноманітнити свій сніданок. Широкий вибір смаків, різні способи приготування і численні добавки допоможуть кожен день починати по-особливому.

Ми підготували 5 легких способів приготувати мюслі, щоб розкрити різні грані цього простого продукту. Найприємніше, що урізноманітнити свій ранок новою палітрою смаків можна всього за 5 хвилин!
сніданки з мюслі АХА
1. Найпростіший спосіб – залити мюслі молоком, йогуртом, кефіром або соком. Смак буде відмінним незалежно від обраного наповнювача.

2. Ніжний і вишуканий десерт парфе. Дуже швидкий, смачний і літній варіант сніданку з мюслі і свіжими ягодами або фруктами. Для приготування парфе потрібен великий стакан, улюблені фрукти або ягоди, йогурт і мюслі АХА. Рецепт простий: викласти все шарами і насолоджуватися смачним і оригінальним сніданком вже через 5 хвилин! Влітку таких варіантів парфе може бути десятки – з полуницею, чорницею, черешнею, малиною, яблуком, персиком, нектарином, динею, грушею... А якщо немає бажання чаклувати над «високою кухнею» - просто перемішайте всі інгредієнти, отримавши дуже смачний фруктовий салат з мюслі.

3. Холодний освіжаючий сніданок для жаркого ранку або гарячий пробуджуючий – для енергійного. Мюслі АХА можна залити як холодним молоком, так і теплим. В результаті виходять абсолютно різні сніданки. Холодне молоко освіжає, не дає пластівцям «розваритися», зберігає ніжність і хрустку текстуру. А якщо є бажання поснідати більш традиційно, можна залити мюслі АХА гарячим молоком і насолоджуватися смачною кашею з фруктами і горіхами.

4. З корисними добавками. Оскільки мюслі – це апріорі дуже смачно, то в них можна додати не завжди смачні, але при цьому корисні і необхідні інгредієнти. Наприклад, висівки, насіння льону, насіння Чіа, ягоди годжі. Це дозволить збагатити раціон і додатково подбати про своє здоров'я.

5. Зерновий смузі. 5 хвилин цілком вистачить на те, щоб збити в блендері улюблені ягоди, фрукти, мюслі АХА, отримавши смачний, ситний і освіжаючий напій на ранок.

Сніданок – найважливіший прийом їжі за день, і пропускати його не можна. Головне – знайти варіант який буде приносити задоволення і приємні враження щоранку!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас