Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зберігати терпіння, граючи з маленькою дитиною

Як зберігати терпіння, граючи з маленькою дитиною
 

Вам надоїдає грати з маленькими дітьми, навіть якщо це – ваш власний малюк? Не варто відчувати себе винуватими з цього приводу, від цього страждає багато дорослих. Але ми підкажемо, як зробити ці дитячі ігри цікавішими!

Це не означає, що ви – погана мама, якщо вам не дуже цікаво грати з кубиками, піском або влаштовувати чайні вечірки. Просто ви – доросла людина. Але ви можете дещо зробити, щоб в навіть в найпростіші ігри з малюком вам було грати не так нудно, і навіть цікаво.

Як зробити ігри з маленькою дитиною цікавішими?

1. Випустіть на волю свою внутрішню дитину. Звичайно, ви не були дитиною вже пару або навіть декілька десятків років. Та все ж спробуйте уявити світ таким, яким його бачить ваш малюк. Ви навіть можете купити іграшки не тільки для крихітки, але і для себе – ті, які вам подобаються і цікаві, про які ви, можливо, мріяли в своєму дитинстві. А потім пориньте в цей захоплюючий світ уявних друзів і ситуацій і купи яскравих емоцій, яких вам напевно так не вистачає в своєму дорослому світі.

2. Грайте з інтересом, і не обов'язково довго. Якщо ви будете повністю захоплені грою і грати з непідробним інтересом, навіть зовсім недовго, це буде набагато краще і для вас, і для вашого малюка, ніж якби ви грали довго і вдавали, що вам цікаво. Як би вам не здавалося, що ви добре вдаєте, дитина напевно помітить відсутність ентузіазму. Тому краще менше, але по-справжньому. І якщо малюк просить ще раз зіграти, скажіть чесно, що зіграєте лише разочок, а потім підете займатися своїми справами.

3. Вибирайте ігри та заняття, які вам цікаві. Якщо чадо хоче не грати в щось конкретне, а просто провести з вами час, виберіть те заняття, яке вам до душі: малювання, розмальовування, читання, конструктор тощо. Так ви будете проводити час із задоволенням, і малюкові напевно буде цікаво.

4. Іноді достатньо лише вашої присутності. У той час, коли дитині цікаво грати і самостійно, а важлива лише ваша фізична присутність, вам не обов'язково грати в її гру. Скажіть, що ви будете грати в свою (читати книгу, розбиратися з комуналкою, готувати і т.д.), а малюк – в свою. Таким чином, ви будете поряд, коли потрібно буде оцінити, яку башточку він побудував, але не будете стомлені грою, яка не викликає у вас інтересу.

5. Поміняйтеся ролями. Малюкам подобається копіювати поведінку дорослих, а значить, ви можете підключати дитину і до своїх «ігор». Наступного разу, коли зберетеся прибиратися, дайте їй ганчірку для пилу, і нехай грає з вами. Збираєтеся готувати? Дайте і малюкові каструлю і дерев'яну ложку, нехай допомагає. Потрібно попрацювати на городі? Дитячі відерця, совочки, грабельки і лопатки займуть дитину надовго.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас