Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

90 днів літа… Чим зайняти дитину на літніх канікулах?

90 днів літа… Чим зайняти дитину на літніх канікулах?

Чим зайняти дитину молодшого шкільного віку влітку? Над цим питанням я замислилась перед мандрівкою Україною разом з молодшою сестрою Томою. Адже, подорожуючи хочеться весело та корисно провести час. Для цього підготувала список книг, які найкраще підійдуть для літніх подорожей разом з дітьми.

1. “90 днів літа”

Ще до початку подорожі я і Тома відкрили для себе цю серію.

"90 днів літа" - це тренувальний зошит, сторінки якого поділені на картки. На звороті карток із завданням є пізнавальний факт за відповідною темою. Для виконання вправи потрібно лише 5 хвилин кожного дня. Це допомагає повторювати шкільний матеріал.

У серії 2 книги: для майбутніх друго- та третьокласників.
цікаві книжки для молодшого шкільного віку

2. “Читальня”

Книги цієї серії почали читати у потязі “Харків - Київ”.

“Читальня” - перша в Україні методично обґрунтована серія книг для порівневого читання. Вона має три рівні складності, що дозволяє підібрати книгу в залежності від читацьких навичок дитини. Я довго сміялася, коли сестра прочитавши “Таємну змову” Тані Стус почала пильнувати всіх підозрілих осіб у потязі.
цікаві книжки для молодшого шкільного віку

3. “Крутезна інфографіка”

Цю серію ми читали вже у Києві.

Факти у книгах подані в популярному стилі - інфографіка. Це робить інформацію зручною для сприйняття дитини. У серії є книги: “Анатомія. Картографія людського тіла” та “Дива архітектури”.

В “Анатомії…” організм людини показаний як велике місто. Лише уявіть собі, що можна розповісти дитині про генетику як великий супермаркет. Роздивляючись книгу “Дива архітектури” ми позначали пам’ятки та цікаві місця для майбутніх подорожей.
цікаві книжки для молодшого шкільного віку

4. “Еконотатник”

У Києві відвідали Сирецький дендропарк та...

захопили з собою “Еконотатник”. У ньому можна записати враження, цілі та таємниці. У нас з сестрою Томою з’явилося багато нових ідей. А ще ми посміялися над смішними завданнями.
цікаві книжки для молодшого шкільного віку

5. “Лицар-дракон”

Потяг “Київ - Одеса”. Ми вирішили почитати книгу про драконів.

Історія про хлопчика-дракона, який мріє стати лицарем. Кумедність книги у тому, що в Середньовіччі лицарі полюють на драконів. Головний герой потрапляє у різні каверзні ситуації та знаходить собі друга. Чи збереже він свою таємницю? Таке питання турбувало нас протягом всього читання.
цікаві книжки для молодшого шкільного віку

6. “Креативна малювалка”

Ми дісталися пункту призначення - Чорне море в Одесі. А на пляжі розгорнули свою розмальовку.

“Креативну малювалку” зручно носити з собою у пляжній сумці. 128 сторінок для розфарбовування допоможуть весело проводити час біля моря. Тільки уявіть: теплий пісочок, яскраве сонечко і ви разом з дитиною розмальовуєте кумедних тваринок. Зовсім як ми з Томою)
цікаві книжки для молодшого шкільного віку

7. “Банда піратів”

Вирішили з Томою вийти у відкрите море…

“Яррр, на абордаж!” Ми довго чекали на продовження цієї серії. Нові пригоди трійки дітей-піратів та їх папуги Муді. Після читання книги уявляли себе піратами на кораблі.
цікаві книжки для молодшого шкільного віку

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас