Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати візочок для ляльки. Корисні поради

Як вибрати візочок для ляльки. Корисні поради

Візочок для ляльки – це найбажаніша іграшка кожної дівчинки. Адже з ним можна вигадати стільки ігор. Дівчатка дуже полюбляють ігри, що імітують життя дорослих. Такі ігри допомагають розвинути творчі здібності, увагу, пам’ять, навчити піклуватися про іншу людину.

Візочки для ляльок нагадують дорослі моделі зовнішньо і за функціональністю. У цій статті ми спробуємо розібратися, на що потрібно звернути увагу, щоб купити візочок для ляльки, який підійде саме вашій дитині і прослужить не один рік.

коляска для кукол
Вік малечі

Для початку потрібно визначити, для якого віку підійде відповідний візочок. На ринку є моделі і для дітей, яким тільки виповнився рочок, і для дівчаток віку молодшої школи.

Моделі різняться за розмірами. Візочки для зовсім маленьких дівчаток є нижчими і легшими, а для старших – більшими і важчими. Незважаючи на те, що ручка у таких візочків як правило регулюється, він буде занадто громіздкий для маленької дитини.

Види візочків для ляльок
  • Візочок-ходунці. За формою нагадує візочок, є місце для ляльки. Призначений для малечі, яка тільки починає робити перші кроки. Виробляється такий продукт з якісного пластику, який не б’ється і не тріскається, а при сильному ударі може тільки деформуватися. Маленька дівчинка, яка ледь навчилася ходити, буде використовувати візочок як додаткову точку опори.

  • Тростинки. Використовуються частіше для ігор вдома, але можна гратися і на вулиці. Особливістю такого візочка є невелика ціна і габарити, що дозволяють поставити його де завгодно. Окрім того, тростинка є легкою, і без зусиль компактно складається. Таким чином, її можна помістити в сумку чи багажну корзину прогулянкового візочка. Тростинки призначені для малечі від 1,5-2 років.

  • Універсальні. Багатофункціональні копії «дорослих» універсальних візочків з різними модулями 2 в 1, 3 в 1 і навіть 4 в 1. Такі візочки зацікавлять дівчаток від 3,5-4 років. Модульні візочки для ляльки досить важкі і великі за габаритами. Ними можна бавитися на вулиці. При виборі потрібно зрозуміти, чи зможе малеча керувати возиком.

  • Трансформери. Міні-копія візочка з м’якою люлькою-переноскою. Призначений для більш дорослих дітей.

  • Люльки. Нагадує класичний візочок з амортизаторами на колесах. Цей візочок гарно укачує ляльку.
Матеріали виготовлення

Каркас візочків виготовляється, як правило, з алюмінію, пластика, дерева і навіть з лози. Тканина не повинна бути дуже тонкою. Не потрібно купувати речі з занадто низькою вартістю. Неякісний матеріал може виявитися токсичним і крихким.

Особливу увагу слід звернути на матеріал, з якого зроблені колеса. Найкраще вибирати гуму, але ціна на такі візочки трохи вища. Якщо колеса зроблені з пластику, вони прослужать недовго і будуть видавати голосні характерні звуки під час їзди.

Обов’язково звертайте увагу на наявність сертифікату якості.

Як зробити вибір
  1. Перш за все потрібно звернути увагу на вагу. Для дівчаток до 3-х років загальна вага візочка не повинна перевищувати 2 кг. Для старших діточок – може досягати до 6-7 кг.

  2. Візочок для ляльки має бути виготовлений з екологічно чистого матеріалу, а тканина – відштовхувати бруд та легко чиститися.

  3. Конструкція не повинна містити гострих кутів, виступів або погано закрученого кріплення. Неякісно виготовлене шассі може травмувати дитину, а також дорогу серцю ляльку.

  4. Зверніть увагу, щоб колеса легко прокручувалися. Якщо візочок постійно застрягатиме на найменшому камінці, з іграшкою нецікаво буде гратися.

  5. Конструкція візочка має бути стійкою, інакше постійно буде постійно перевертатися та бруднити або навіть травмувати дитину.
Купити візочок для ляльки ви можете в нашому інтернет-магазині Horoshka. Ми можемо запропонувати цікаві та якісні моделі лялькових возиків. Ми гарантуємо, що ваша принцеса буде у захваті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас