Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Безпека дитини в автокріслі влітку – правила для батьків

Безпека дитини в автокріслі влітку – правила для батьків

Уже котрий рік літо радує нас по-справжньому спекотною погодою. Вона надихає нас на відпустки, поїздки на відпочинок на природі, екскурсії в сусідніх містах. Проте, для малюка поїздка в машині в настільки жарку погоду може бути небезпечною. Щоб уникнути можливих неприємностей і прихованих ризиків подорожування в машині з дитиною, скористайтеся нашими порадами.

Безпека в автокріслі влітку: загальні правила

Подорожувати з дітьми завжди цікаво, і набагато комфортніше у власній машині. Крім того, на сайті stildetstva.com.ua ви можете вибрати сидіння, яке ідеально підійде вашій дитині. Але щоб кожна ваша поїздка була безпечною, дотримуйтеся наступних правил:

• Мабуть, перше і найважливіше правило: дитячі автокрісла вкрай не рекомендується орендувати. Це небезпечно тому, що ви не знаєте, що було з ними до цього. А якщо дитяче сидіння хоч раз побувало в аварії, воно вже не захищає малюка. Те ж стосується неправильного зберігання або використання попередніми користувачами, а також терміну придатності (так, він є у дитячих автокрісел!). Тому завжди подорожуйте зі своїм автокріслом, в якому ви впевнені.

• Перевіряйте температуру автокрісла перш, ніж садити в нього дитину. Салон машини швидко нагрівається, а разом з ним і автокрісло (особливо його металеві детальки). Тому завжди пробуйте дитяче сидіння рукою перш, ніж посадити в нього малюка.

• Щоб уникнути пітнички і подразнення у малюка від сидіння в жаркому автокріслі, користуйтеся тальком або кремом від подразнення (для підгузників) перед далекими поїздками. А також намагайтеся регулярно прати чохол автокрісла, щоб він завжди був свіжим і чистим.

• Передбачте в машині місце для всього, що берете з собою. Речі і іграшки не повинні бути розкидані по салону, адже в разі аварії або навіть різкої зупинки вони можуть травмувати дитину.

Автокрісло після купання

Якщо ви їдете додому після відпочинку на річці, морі або біля басейну, вам напевно захочеться обгорнути дитину рушником або постелити його на автокрісло, щоб захистити сидіння малюка від води і піску. Робити цього у жодному разі не можна, інакше автокрісло не зможе захистити дитину в разі аварії. Іншими словами, між тілом дитини та автокріслом має бути мінімум шарів тканини, а рушники, пледи і ковдри зовсім під забороною.

Замість цього, вирушаючи на відпочинок біля води, зберіть з собою комплект сухого одягу на зміну – так і автокрісло не постраждає, і дитині буде сухо і комфортно по дорозі додому. А якщо на ноги, наприклад, налипнуло занадто багато мокрого піску, посипте ці ділянки дитячим тальком, і пісок буде дуже легко обтрусити, перш ніж сідати в машину.

Автокрісло і спека

Одна з найсерйозніших проблем поїздок в машині влітку – це неймовірна спека в салоні авто. А чи знали ви, що теплові удари є другою за поширеністю (після аварій) причиною смертності дітей (до 14 років) в автомобілях? Десятки дітей помирають щороку від спеки в автомобільному салоні, і більше половини з них – діти у віці до 2-х років.

Дітки часто страждають від сонячних ударів, тому що:

- тіло дитини нагрівається в 3-5 разів швидше, ніж дорослого, чому і перегріваються дітки також дуже швидко;

- щоб малюк постраждав, температура не повинна бути занадто високою – в сонячний день з температурою до 25 градусів салон автомобіля може нагрітися до смертельної для дитини температури за півгодини;

- відкрити вікна в машині не допоможе, щоб уникнути перегріву.

Щоб ваша дитина не постраждала від спеки в салоні авто:

! Ніколи не залишайте її одну в закритій припаркованій машині, навіть на пару хвилин – ви не знаєте, що може статися за цей час.

! Розробіть план і поговоріть з дитиною про те, що робити, якщо вона опиниться замкненою в машині. Можна навіть потренуватися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас