Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати правильне ліжко для зростаючого малюка?

Як вибрати правильне ліжко для зростаючого малюка?

Рано чи пізно ваш малюк виросте зі свого ліжечка, і прийде час підбирати йому нове спальне місце. І тут-то якраз легко розгубитися, адже вибір дитячих спальних меблів в сучасних магазинах практично нескінченний. Дитяче чи повноцінне односпальне ліжко? Пружини чи безпружинний матрац? Як зробити нове спальне місце безпечним для здоров'я дитини?

Не всі ліжка однакові

Про це твердять сучасні педіатри. Перехід з дитячого ліжечка на доросле ліжко повинен відбутися у віці від 18 до 36 місяців, і те, яке ліжко дитині ви оберете, дійсно має значення. Тут діє просте правило: ви отримуєте те, за що платите. Тому на спальних меблях для дитини краще не економити.

Для «активних» малюків – ліжко з бортиками

Звичайно, в бортах немає ніякої необхідності, але вони подарують більший комфорт і безпеку малюкам, які активно крутяться уві сні. По-перше, бортики захистять від падінь під час сну (з незвички після ліжечка). По-друге, в ліжках з бортиками малечі спиться затишніше і спокійніше, адже вони ніби обіймають і захищають. На сторінці https://www.luch-mebli.com.ua/krovati/krovati-mashina/ ви знайдете стильні дитячі ліжка-машини, які зараз на піку популярності! Крім того, в інтернет-магазині luch-mebli.com.ua представлено і безліч інших ліжок з бортиками, які стануть гідною заміною дитячого ліжечка дитини і відмінним доповненням інтер'єру дитячої.

Пружини – найкращий вибір!

Сучасні фахівці рекомендують купувати дітям все ж таки пружинні матраци, а не безпружинні на основі пінки або латексу. Окремі і незалежні пружинні блоки забезпечать кращу підтримку скелету дитини і не будуть руйнуватися від вологи. Пінка не володіє необхідними підтримуючими властивостями, а латекс з часом все ж приймає форму тіла свого господаря. З огляду на те, що тіло дитини зростає і розвивається буквально кожен день, пінка з ефектом пам'яті і латекс – не найкращий вибір для дитячого спального місця.

Підтримка хребта – ключовий фактор

Коли мова йде про дитячий сон, підтримка хребта тут грає ключову роль. І спина, і шия малюка під час сну повинні знаходитися в нейтральному положенні – тільки так будуть забезпечені умови для правильного, здорового розвитку дитячого хребта. Чи знали ви, що хребет 2-3-річної дитини може вночі подовжуватися на 1,5 см (що в основному відбувається за рахунок міжхребцевих дисків)? Тому матрац дитини повинен бути досить м'яким, щоб чаду було комфортно, але і досить щільним, щоб дитина не «провалювалася», а хребет знаходився в рівному положенні протягом всієї ночі.

Хребет дитини дуже гнучкий і легко пристосовується до будь-яких умов. І якщо малюк спить на матраці без необхідної підтримки, хребет знаходиться досить довго (і регулярно) в викривленому положенні. В результаті викривлення можуть стати перманентними, що спричинить за собою безліч інших проблем зі здоров'ям.

Оновлюйте матрац регулярно!

Як часто потрібно оновлювати дитячий матрац? Все залежить від його якості та розмірів дитини. Якщо у вас якісний пружинний матрац, а малюк ще його не переріс, він може служити до 5 років. Візьміть за правило міняти матрац дитини кожні 3 роки до 10-річного віку і кожні 5 років до досягнення дитиною віку в 20 років.

Латексні матраци, в свою чергу, переймають форму тіла господаря за рік, тому до 18 років дітям їх купувати не рекомендується. Латексні подушки – інша справа. Вони підходять дітям, але тільки в тому випадку, якщо ви будете міняти подушку кожні 1-2 роки.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас